Ayhan Karataş anısına düzenlenen yüzme yarışmaları yapıldı

Adanalı Milli ve rekortmen yüzücü Ayhan Karataş anısına düzenlenen yüzme yarışmalarına büyük ilgi gösterildi.

Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda 2 gün süren müsabakalara, Gençlikspor, İl Milli Eğitim Spor Kulübü, Adana Yüzme Atlama Su Sporları Kulübü (AYAS), Başkent Üniversitesi Okullar Spor Kulüpleri, Bilfen Okulları Spor Kulübü, Kanospor, Kurtuluşspor,  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Spor Kulübü, Ünsal Firikci Spor Kulübü’nden  111 sporcu katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, müsabakaları izleyerek sporcu, hakem, antrenör ve kulüp yöneticileriyle yüzmenin gelişmesi ve yaygınlaşması için bilgi alışverişinde bulundu.

Ödül töreninde konuşan Hadi, yüzme ve sutopunda  hedeflerinin sporcu ve kulüp sayısını artırmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Yüzmenin Adana için ayrı bir önemi var. Çünkü geçmiş dönemlerde milli yüzme ve sutopu takımının yarısı Adanalılardan oluşurdu. Yüzmede eski dönemlerdeki başarıyı yakalamak için projeler üretiyoruz. Eski il temsilcileri, sporcu ile antrenörlerle görüşerek neler yapacağımızı tartışıyoruz. Yüzme, gelişme yaşındaki gençler için en ideal bir spor. Aileler, geleceğimizin teminatı olan  çocuklarımızın sağlığı ve gelecekleri  için yüzmeye teşvik etmelerini bekliyoruz. Yüzme İl Temsilcisi Pervin Bulut’un getirdiği tüm projeleri destekliyoruz. Tesis konusunda da hayli iyi konumdayız. Yüzme ve sutopu için herkes elini taşın altına koymalı. Başarıyı ekip çalışmasıyla yakalamalıyız.”

Konuşmalardan sonra, dereceye giren sporculara ödüllerini İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ ile Mahmut Kır, İl Temsilcisi Pervin Bulut, Merkez Hakem Kurulu Üyesi ve Müsabakanın Başhakemi Gürhan Bencan, Havuzlar Sorumlusu Selçuk Babacan ve diğer yetkililer verdiler.