Aykut Gül, ''Üniversiteyi kentle kaynaştıracağız''

Kısa bir süre önce Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Aykut Gül, Adana'nın ikinci üniversitesi olarak akademik çalışmaları ön plana çıkarıp bu kentin sorunlarıyla kafa yoracaklarını ve BTÜ'nün Adana ile kaynaşmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Rektör Gül, ‘Çukurova Üniversitesi ile geçmiş yıllarda oluşan soğukluğu hamdolsun ki giderdik ve yeni bir dönem başladı. Bu şehrin sorunlarına akademisyenlerin katkı koyması gerekir. Proje üretmesi, projelerin de hayata geçirilmesi adına mesai harcaması gerekir. BTÜ, bu asli görevini yerine getirecek ve önümüzdeki süreçte tüm öğretim elemanları ile kaynaşmanın temellerini atacaktır' dedi.


KAYNAKLARI HEDER ETMEYECEĞİZ


YÖK'ün kendilerine sağladığı imkanlar ve bütçe ile kentin önemli bir çekim merkezi konumunda olduklarını ve bunun da kendi omuzlarına önemli görevler yüklediğinin altını çizen BTÜ Rektörü Aykut Gül, ‘Öncelikle bina sorunumuzu çözmemiz lazım. Üniversitenin kaynaklarını heder etmeden ve amaçlarının dışında kullanmadan, tasarruflu bir şekilde ve kardeş üniversitemiz olan Çukurova Üniversitesi ile de bilgi paylaşımı yaparak bu kente hizmet edeceğiz' açıklamasını yaptı.


DEVLETİMİZ BİZE İMKAN SAĞLIYOR


Göreve geldikten sonra üniversite içindeki tüm personellerle görüşmeler yaparak üniversitenin kurumsal kimliğini ön plana çıkardığını belirten BTÜ Rektörü Gül, ‘BTÜ bünyesindeki her personel öncelikle şunu bilecek. Devletimiz bizlere imkan sağlıyor. Bize bütçe veriyor. Bunu doğru yerde, doğru zamanda ve bu kentin faydası için çalışarak harcayacağız. Bilim yuvası olan üniversitemizden genç beyinlerin yetişmesini temin ederek bu kentin varlığı ile üniversitemizin var olduğunu bileceğiz' dedi.


YENİ AKADEMİK PERSONEL ALACAĞIZ


Yeni Rektör olarak göreve başladıktan sonra BTÜ'ye önemli hizmetler veren akademisyenleri kazandırdığının bilgisini veren Gül, ‘Yakın bir zamanda üniversitemize 2 hocamızı daha kazandıracağız. Daha sonra ilana çıkarak yeni akademik personellerin alımını yapacağız. Bilimin istediği koşulları sağlayan biz idareciler de bizlerle çalışan arkadaşlardan başarı bekleyeceğiz. Onların emekleri ile de Adana için çok önemli hizmetler üreteceğiz. Buna Adanalı da şahit olacak' şeklinde konuştu.