Ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız

22 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan Adana SMMM Oda Başkanlığı seçiminde başkanlık görevine talip olan Hasan Ağlıç, 'Kısmet olurda bu görevi üstlenirsek ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız' dedi.

22 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak olan Adana SMMM Oda Başkanlığı seçiminde başkanlık görevine talip olan Hasan Ağlıç, ‘Kısmet olurda bu görevi üstlenirsek ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız’ dedi.

Daha önce oda yönetiminde genel sekreterlik ve yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapan ve oda üyelerinin desteğini arkasına alarak adaylık yarışına çıkan Başkan Adayı Hasan Ağlıç, ‘Birlik Grubu’ olarak nitelendirdikleri gruplarıyla seçimleri kazanacaklarına inandıklarını ifade etti. Adaylığı ile ilgili bir otelde basın toplantısı düzenleyen Ağlıç, meslektaşları için oda hizmet binaları, eğitimler, seminerler, sempozyumlar, toplantılar, sosyal faaliyetler düzenleyeceklerinin altını çizip “Bilgi, birikim ve tecrübe ile odamızı Birlik Grubu olarak üst seviyelere çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Küçük hesaplar ile vakit kaybetmeyeceklerini, ortak akıl ile hareket ederek kurumsal kimliği ile odayı hak ettiği yere taşıyacaklarını vurgulayan Ağlıç, öncelikle şeffaf olacaklarını söyleyip özetle şu konulara değindi. “Tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde olacağız. Şuan ki yönetimin oluşturmadığı tüm komisyon ve Danışma Meclisi kurullarını oluşturacağız. Üniversite, Yüksek Okul ve Meslek Liseleri ile işbirliği içinde olup, internet sitemizi teşvik firmamızdan kurtaracağız. Bağımlı çalışan Mali Müşavir arkadaşlarımızın yüzde 50 oranında aidat ödemesi için girişimde bulunacağız. Dijital platformlarda kendini yenileyen ve uzmanlaşan meslek mensubu olmaları için üyelerimizi üst seviyelere getirmenin gayretinde olacağız. Mali Müşavirlik Ruhsatını yeni alan arkadaşlarımız için geçici olarak sanal ofis sistemi oluşturacağız. Maliye Bakanlığı nezdinde tüm girişimlerde bulunup oda kurullarında yetkili olmayan kişiler ile kurumsal faaliyetlerimizi asla yapmayacağız.”

2 bin 500 üyenin oy kullanacağı Adana SMMM Oda Başkanlığı yarışında 3 aday yarışacak. Çağdaş Demokrat Grubu adına Güney Yılmaz, Dayanışma Grubu adına ise Ömer Özer Hasan Ağlıç’ın karşısında yarışan isimler olacak.