Aytaç Durak'tan, Karalar'a ''kutluyorum''

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski Başkanı Aytaç Durak, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi'nin 2.etabını gündeme getiren Başkan Zeydan Karalar'a destek verip 'Üzerine giderek konuyu sürekli gündemde tutması gerekir. Beni de yanına alsın. Kutlayayım. Destek veririm 'dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Aytaç Durak, Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin 2.etabını gündeme getiren Başkan Zeydan Karalar’a destek verip “Üzerine giderek konuyu sürekli gündemde tutması gerekir. Beni de yanına alsın. Kutlayayım. Destek veririm ”dedi.
DURAK İSMİNİ SİLMEK İSTEDİLER
Eski Başkan Durak, Zeydan Karalar’ın göreve gelir gelmez belediyenin borç tablosunu kamuoyu ile paylaşmış olmasının gerektiğine işaret edip “Eğer o gün Hüseyin Sözlü’den devir aldığı belediyenin borç listesini açıklamış olsaydı bugün sıkıntı yaşamazdı. Hafif Raylı Sistemin 2.etabı doğru bir karar ve hayata geçirmek lazım.” dedi. Aytaç Durak ismini silmek adına geçmiş dönemde gayret sarf edip göreve gelir gelmez Menderes Bulvarı’na el atıp, ismini değiştirip mevcut bulvarı yok etmeye çalıştığını iddia ettiği Hüseyin Sözlü’yü de eleştiren eski Başkan Durak, “Şehri Sarıçam ve Karataş istikametine taşımak da Adana için doğru bir yöntem değildi” dedi.
ALDIRMAZ VE SÖZLÜ’YE GÖNDERME
Kendisinin siyaseten bir beklenti içinde olmadığını, bir yere adaylık başvurusu yapmayı asla düşünmediğini belirten eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yıllarca bu şehre hizmet eden bir belediye başkanı olarak tecrübelerinden yararlanılması adına gayret sarf edip bunun içinde kitap yazdığının altını çizdi. Başkan Durak, Zihni Aldırmaz ve Hüseyin Sözlü’nün bakanlık tarafından onay alan ve o tarihte Başbakan olan R. Tayyip Erdoğan’ın Adana konuşmalarında da tekrar tekrar taahhüdünü yenilemesine rağmen konuyu hükümete götürmediklerini bunun nedeninin ise Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaları halinde benim dönemimin projelerinin altında küçük kalma endişesi taşıması olduğunu söyledi.
ÇELİK METROYU YAPARSA TARİHE GEÇER
Adana Hafif Raylı Sistem Projesi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan eski Başkan Aytaç Durak, Zihni Aldırmaz ve Hüseyin Sözlü’nün kendi dönemlerinde Raylı Sistem Projesi’ndeki 200 olan personel sayısını bin 800’e çıkararak sisteme zarar vermeye çalıştıklarını söyledi. Durak, amaçlarının projenin kamuoyu önünde küçük düşürülmesi olduğunu vurguladı. Adana’nın imarının tarım arazileri bulunan Güneye yani Karataş ve Mersin istikametine yönlendiğini belirten Durak, ‘Tarım arazilerini yok edenlerin ziraat mühendisi olması da düşündürücüdür’ cümlesini kullandı. Ömer Çelik’e de seslenen Durak, ‘Metroyu yap, tarihe geç’ dedi.