Aziz Sağıroğlu, yeniden Balkan Türkleri Derneği başkanı

Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin 16. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu tarihinde rekor katılımla gerçekleştirildi.

Divan  Kurulunun oluşturulması sonrası, önce  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu  ardından Yönetim Kurulunun geçmiş dönem faaliyetleri üyelerce oy birliğiyle ibra edilirken, Dernek Tüzüğünün  bazı maddelerinde yapılması planlanan  değişiklikler üyelerin onayına sunuldu  ve Genel kurul tarafından kabul edildi. 

Seçim gündemine geçildiğinde, 3  Aday Listenin yarışa katıldığı ve mevcut Başkan Aziz Sağıroğlu’nun Beyaz,  Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon  Başkanı ve Adana Şehir Hastanesi  Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Kara’nın Mavi, Hakan Menderes Göçer’in  Kırmızı Liste ile girdiği görüldü.

Başkan Adaylarından ilk önce,  seçime Beyaz Liste ile katılan mevcut  Başkan Aziz Sağıroğlu kürsüye çıkarak  üyelere, geçmiş dönemde yapılan faaliyetlerden ve gelecek dönemde yapılması planlanan icraatlarından bahsetti. 

Konuşması katılımcıların alkışlarıyla  sık sık kesilen Sağıroğlu konuşmasını  “Seçime 3 aday olarak katılıyoruz lakin  bu seçimin kaybedeni yoktur, hepimiz  akrabayız. Birlikte kazanacağız.” diye tamamladı. 

Daha sonra kürsüye çıkan isim,  seçime Mavi Liste ile katılan Akdeniz  Balkan Türkleri Federasyon Başkanı ve Adana Şehir Hastanesi Başhekim  Yardımcısı Dr. Özgür Kara oldu. Kara  konuşmasında özetle “Öncelikle Aziz  Başkanıma bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmaları için teşekkür ediyorum.  Kan değişiminin vaktinin geldiğini  düşündüğüm için aday oldum, takdir  üyelerimize aittir.” dedi. 

3. Aday olarak kürsüye çıkan ve  seçime Kırmızı Liste ile katılan Hakan  Menderes Göçer’de üyelere yönelik  konuşmasında diğer iki adayın kendinden yaşça küçük olduğuna dem  vurarak, “ Her iki kardeşime de başarılar diliyorum ancak, bireysel olarak  şahsımın ve ekibimdeki arkadaşlarımın  tecrübesi ile derneğimizi çok daha iyi  yerlere taşıyacağımıza inanıyorum”  diye konuştu. 

Seçimli 16.Olağan Genel Kurula,  Dernek tarihinde daha önce görülmemiş rekor katılım olması gözlerden kaçmazken, sandıklar açılmaya başlayınca  heyecan da zirve yaptı.

Açılan sandıklar sonucunda seçime  Beyaz Liste ile Katılan mevcut Başkan  Aziz Sağıroğlu’na 516 oy, Mavi Listeyle katılan Akdeniz Balkan Türkleri  Federasyon Başkanı ve Adana Şehir  Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.  Özgür Kara’ya 178 oy, Kırmızı Listey ile katılan Hakan Menderes Göçer’e 23  oy çıktı.

Gerçekleşen Seçim Sonucuna Göre,  Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve  Kültür Derneğinin Yönetimi şu şekilde  oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL

1) Aziz SAĞIROĞLU 

2) Mehmet ALPER

3) Av.Yasemin Çiğdem YURDUSEVİMLİ

4) Teoman YILMAZ

5) Rahmi SOLMAZ

6) Serkan DİREN

7) Mehmet ÖZGÖK

8) Av.Mustafa BAZ

9) Hüseyin KIRBAŞ

 

balkan