Babacan, ''Çözüm iktidarın değişmesidir''

AK Parti Hükümetini eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Çözüm iktidarın değişmesidir'' dedi.

Seyhan İlçe Başkanlığı kongresi için Adana’ya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti Kongresi’nden çıkan 2023 manifestosunun çözüm olmadığını, 2011 yılında kendisinin bakan olarak görev yaptığı dönemde ortaya konulan hedeflerden çok daha aşağılarda hedefle ülkenin düzlüğe çıkmasının mümkün olmadığını söyledi.

 

MAALESEF İYİ YÖNETİLMİYORUZ

Genel Başkan Babacan, kabine değişikliği yapmakla, 2023 yılında hedef koyup halkı buna inandırmaya çalışmakla ülkenin düzlüğe çıkamayacağına işaret edip “Çözüm iktidarın değişmesidir. Akraba bakan ve taraflı Cumhurbaşkanı ile ekonomi düzelmez. İyi yönetilmiyoruz. Bu ülkenin kadrolarının bu sorunların altından kalkması mümkün değildir. Bakanların, bakan yardımcıların, bürokratların elini kolunu bağlayıp tek adam zihniyeti ile her şeyi saraydan yönetmeye çalışır iseniz bütün işleri elinize yüzünüze bulaştırırsınız” açıklamalarında bulundu.

 

HUKUKU TESİS ETMEK LAZIM

Otelde basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Ali Babacan, kısa zamanda teşkilatlanarak seçime girme hakkını kazandıklarını ve güçlendirilmiş parlamenter sistemini savunan bir parti olarak tüm hazırlıklarını da yaptıklarını, Yeni Anayasa taslağını uzun zamandır çalışarak diğer partiler ile görüş alışverişinde bulunacak noktaya getirdiklerini kaydetti. Ali Babacan, hukuk, özgürlük, insan hakları sorunu yaşayan Türkiye’de temel hakların korunarak ekonominin de temeli olan hukuku tesis ederek güveni artırmanın öncelik olduğunun altını çizdi ve Seyhan Kongresi’nde partililere hitap etti.

X