Bakan Şahin'den başkan Çelikcan'a ödül

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde uygulanan sosyal ve kültürel projeler ödüllendirilmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Eğitim Programı çerçevesinde Yüreğir Kültür Evlerinde yapılan çalışmalar nedeniyle 20 Kasım 2013 günü Ankara Rixos Grand Otelinde düzenlenen programda, Başkan Çelikcan'a ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin verdi.

Geçtiğimiz günlerde ise Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü UNİCEF'in teknik destek sağladığı 'Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında Doğankent Kültür Evinde tarım işçilerinin çocuklarına yönelik oluşturulan 'Çocuk Evi Projesi' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmüştü.

Başkan Çelikcan ödülünü Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın elinden İstanbul'da yapılan törenle almıştı.

 

Yüreğir’de bundan önce kimsenin hayal dahi edemediği projeleri teker teker hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Uyguladığımız projelerin Bakanlıklarımız tarafından takdir görmesi işimizi doğru yaptığımızın göstergesidir. Projelerimizin ödüllendirilmesi ise bizim için gurur vericidir.'dedi

 

Mili Eğitim Bakanımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın verdiği ödüllerin Kültür Evlerinde uygulanan projelerle kazanıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan; 'Toplumun en küçük yapı taşı olan aileye verdiğimiz önemi yaptığımız projelerle ortaya koyuyoruz bunun tüm Türkiye'de takdir görmesi bizleri mutlu ediyor.' şeklinde konuştu.

 

Kültür Evlerinde uygulanan Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile evlilik çağına gelmiş, aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin eğitimini amaçlıyoruz. Evliliğin insanların hayatlarındaki en önemli kararları olduğunu belirtenYüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ' Evlilik kurumunda; eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan, eğitim almalarının önemi bütün dünyada bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur. Bu proje ile bugüne kadar 180 çiftimiz eğitimlerden faydalanmıştır. Evlendirme memurluğumuza başvuran çiftlerimizin bu programlara katılmaları teşvik etmekteyiz.

Bunun yanı sıra aile eğitim programı çerçevesinde kişisel bakın ve hijyen, meme kanseri ve korunma yolları, aile içi iletişim, kadının medeni kanundaki yeri, çocuk acil ölümlerinin önlenmesi, kadınlara yönelik rehberlik ve özel eğitim hakları gibi bir çok eğitimler verilmektedir.' dedi.