Bakan Sarı: ''Sağlıklı kentler oluşturacağız''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, biz yaptık anlayışından tamamen uzak herkesin görüşünü alarak Türkiye genelinde sağlıklı kentler oluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Seyhan ve Yüreğir'deki kentsel dönüşümlerinde bu noktadan hareket ederek gayretli belediye başkanlarının da özverili çalışmalarıyla belirli bir noktaya geldiklerinin altını çizen Bakan Sarı, ‘Doğal güzelliklerimizin ve tarihsel zenginliklerimizin korunmasını göz önüne alarak, modern, çevreye duyarlı, toplumumuzun sosyal yapısına uygun bir şehirleşme anlayışı ile hizmet veriyoruz. Adana'da da bu konularda dikkatli davranıyoruz" dedi.

STK'LARI ÖNEMSİYORUZ

Adana'daki projelerde yöresel mimari özelliklere uygun konut projelerinin oluşturulmasına dikkat edileceğinin altını çizen Bakan Sarı, ‘Artık şehircilikte anlayışlar değişmektedir. Kısa vadeli, geçici çözümler yerine, uzun vadeli hedefler doğrultusunda yürüttüğümüz bu çalışmalarda, sivil toplum örgütlerinin de desteğini yanımızda görmek isteriz. Türkiye genelinde 48 ilde 179 riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştır' dedi.