Bakanlıktan 'düzenli doğalgaz desteği' uygulaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "doğalgaz tüketim desteğini dönemsel olmaktan çıkartıp düzenli hale getirdiklerini" açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "doğalgaz tüketim desteğini dönemsel olmaktan çıkartıp düzenli hale getirdiklerini" açıkladı.

Göktaş'ın açıklamasına göre, ödemelerine başlanan doğalgaz tüketim desteği kapsamında hak sahibi 584 bin 941 haneye toplam 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacak. 

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Destek Programı'na geçilmesiyle birlikte vatandaşların yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmadığını ifade eden Göktaş, “Halihazırda ev sahibi veya kiracı olarak doğalgaz arzı sağlanan ilçelerde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşlarımız başvurularının onaylanmasının ardından ikamet ettikleri haneye ait faturalarını ödeme birimlerine ibraz etmeleri yoluyla ikamet ettikleri ilçeye karşılık gelen tutardan düzenli olarak yararlanabilecek” dedi.

Düzenli doğal gaz tüketim desteğine başvuruların geçen Aralık ayında e-Devlet “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatan Göktaş, “Düzenli doğalgaz tüketim desteğimizde ödemeler başladı. Bu doğrultuda düzenli doğalgaz tüketim desteği kapsamında 2023 yılı Ekim-Kasım-Aralık, 2024 yılı Ocak-Şubat ayları için hak sahibi 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapacağız” bilgisini verdi. 

Düzenli doğalgaz tüketim desteği ödemelerinde ısıl harita baz alındığını ve belirlenen destek tutarının yıllık 1.500 TL – 3.500 TL arasında değiştiğinin ifade eden Göktaş, şunları kaydetti:

Ülkemizde farklı iklim şartları yaşanmasından dolayı desteğimizde bölgesel farklılıklar bulunuyor. Desteğimizi hayata geçirmeden önce ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlıyoruz. Bu doğrultuda 8 aylık belirlenen ve ilden ile değişkenlik gösteren tutarlar aylık olarak hesaplanırken iki ayda bir ödenek ayırıyoruz.  Söz konusu vatandaşlarımız doğal gaz faturalarını PTT ödeme noktalarına ibraz etmeleri suretiyle desteğimizden yararlanabilir.”

Düzenli doğalgaz tüketim desteği programından yararlanmak için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması, doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması, ikamet adresinde mesken türü doğalgaz aboneliği bulunması, hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerinin birlikte sağlaması gerekir. (ajansbizim)

doğal gaz sosyal