Bakkallar AVM'lere tepki yürüyüşü yaptı

Adana ESOB'a bağlı Ceyhan Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'nca düzenlenen etkinlikte, küçük esnaf ve sanatkarları iflasa sürükleyen AVM'ler ve Zincir Marketleri kınandı.

İlçede hizmet veren esnaf odaları başkanları ile esnafların da katıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemde konuşan Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Sözütek Nihat Sözütek, "Maalesef, yıllardır verilen çok büyük mücadeleye rağmen AVM'lere, Zincir Marketlerin sayısı daha da arttı. Şimdiki marketler, adete Çerçi Yusuf'lar gibi ürün satıyorlar. AVM'lerin şehir merkezinin 30 km dışına kurulması lazım. Ama şehir merkezleri AVM dolu. Satmadıkları emta kalmıyor. Onlar yetmiyor gibi, A-101, ŞOK, BİM'lerin sayısı hergeçen gün artıyor. Bunlar küçük esnaflarımızı tüketiyor. Bunların önüne geçmek zor değil. Yeterki, kısıtlama getirilsin, sabah 10.00'da açılsın, akşam 19.30'da kapansın. Pazar günleri kapalı kalsın. Esnaf biraz rahat nefes alsın. Bakkal amcalar tek tek yok oluyor.  Bakkal, mahallenin muhtarıdır, amcasıdır, ağbisidir. Kız alır, verir, ayrılanları barıştırır. Ama maalesef bu kültürü de yok etmeye çalışıyorlar. Biz de hakkımız için Fransa'daki sarı yelekliler gibi yürürüz. Hep beraber yürürüz.  Biz de başarılı oluruz"diyerek alkış aldı.

 

Ceyhan Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Tontu da, yağmura rağmen etkinliğe katılan oda başkanları ve esnaflara teşekkür ederken, her geçen gün küçük yok olan,  kimsenin sahip çıkmadığı bakkala ve tekel bayilerine, birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmak istediklerini söyledi. Tontu, "Küçük Esnaflarımız Mahalle Bakkallarımız Çığ Gibi Büyüyen Mahalle Aralarına Kadar Giren Büyük Marketlere Karşı Mücadelemizi Başlattık. Bugünkü yürüyüş ve basın açıklamasıyla, ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Gün birlik günüdür. Biz büyük bir aileyiz. İnşallah, halkımızın da desteğiyle umduğumuz olacak ve küçük esnaf  - sanatkarımıza nefes verecek tedbirler alınacak"diye konuştu. Eylemde, Adana Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Nevzat Alphan ve AK Parti Ceyhan Belediye Başkan Aday Adaylarından İbrahim İkidağ ile çok sayıda esnaf odası başkanı da hazır bulundu.