Balcalı mezunu cerrahlar buluştu

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'n da geçmiş yıllarda görev yapmış ve halen hazırda Asistan, Uzman ve Akademisyen unvanıyla görev yapan hekimler hekimler Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde bir araya gelerek hem anılarını tazeledi hem de bilgi birikimlerini paylaştı.

 

 

.

 

Kibar ayrıca, Genel Cerrahi Anabilim Dalından uzmanlığını alan iki öğretim üyesinin de Çukurova Üniversitesi’nin rektörlük görevlerini üstlendiğini sözlerine ekledi.

Kibar son olarak, Çukurova Üniversitesi’nin geçen yıl açıklanan ve ilk kez yapılan bir uygulama ile önemli bir başarı göstererek “Araştırma Üniversiteleri” listesinde ilk 15’e girmiş ve aday listede yer aldığına dikkat çekti. Kibar sözlerini şöyle noktaladı.

Araştırma Üniversitesi statüsünde nitelikli eğitim, nitelikli araştırma, nitelikli mezun en önemli unsurdur. Üniversitemiz; araştırma laboratuvarları, amfileri, yüzme havuzu, sosyal tesisleri, kütüphanesi, sağlıklı yaşam merkezi, botanik bahçesi, müzik, yelken kulübü, kayıkhanesi, spor tesisleri, kültürel ve sosyal olanaklarıyla eğitim, öğretim, araştırma ve yaşam alanlarında hizmetlerini sunmaya devam etmektedir”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Sönmez, bölümün tarihçesi ve bugünlere nasıl gelindiği konusunda bir sunum yaptı.

Sönmez’in ardından bölümde görev yapan ve hayatını kaybeden isimler için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürhan Sakman tarafından bir slayt gösterisi yapıldı.

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Tolga Akçam yakın zamanda hayatını kaybeden Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Karaciğer naklinde önemli bir söz sahibi isim olan Prof. Dr. Haluk Demiryürek anısına bir konuşma yaptı.

Son olarak ise yine kliniğe emeği geçen isimlerin anılarını canlı tutmak adına yine geçmişte Genel Cerrahi Kliniği adına son derece önemli çalışmalara imza atmış olan Prof. Dr. Emin Uğur Erkoçak tarafından, fotoğraflarla tarihsel bir yolculuk yapıldı.