Balkan Türkleri Aşure hayrında buluştu

Adana Balkan Türkleri Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl 32. Geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlediği aşure hayrı geleneğini değiştirmedi.

Adana Balkan Türkleri Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl 32. Geleneksel olarak Muharrem ayında düzenlediği aşure hayrı geleneğini değiştirmedi. Aşurenin çok farklı şeylerin bir araya geldiğinde güzelliklerin ortaya çıkabileceğini gösteren bir lezzet olduğunu ifade eden Başkan Aziz Sağıroğlu, "Aşure, kardeşliktir, sevgidir, birlik ve beraberliktir" dedi.

Adana BalkanTürkleri Derneği, Muharrem ayı nedeniyle 22.Geleneksel Aşure hayrı geleneğini bu yıl da devam ettirdi. Adana Balkan Türkleri  Derneğinin Merkezinde  gerçekleşen programa çok sayıda davetli katıldı. Davetlilere aşure ikramında bulunuldu.

 

Başkan Aziz Sağıroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bir kez daha Muharrem ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterej, ‘’Ayrıca derneğimizin aşure etkinliğine maddi manevi desteklerini esirgemeyen ama şuanda aramıza mazeretinden dolayı katılamayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar'a teşekkür ederim’’ dedi.


Aşurenin Muharrem ayının güzelliği ve geçmişten bugüne kadar gelen bir değer olduğunu kaydeden Başkan Aziz Sağıroğlu, şunları kaydetti:

"Muharrem ayında hemen hemen her evde aşure yapılır ve

Adana Balkan Türkleri Derneği olarak 32. Geleneksel hale getirdiğimiz aşure hayrımızı yapmak için buradayız. Hemşehrilerimizin çok yoğun bir ilgisi var yaklaşık 2000 kişilik bir katılım sağlandı, herkese çok teşekkür ediyorum. Aşure kardeşliktir, sevgidir, birlik ve beraberliktir. Aslında aşure, çok farklı şeyler bir araya geldiğinde güzelliklerin ortaya çıkabileceğini gösteren bir lezzettir. Allah'ım bize böyle bir güzelliği lütfetmiş. Biz de bugüne kadar gelen bu değerleri geleceğe taşımak için gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızla gönül gönüle bu değerimizi yaşayarak kardeşlik ufkunu en geniş şekilde oluşturuyoruz."