Baro'dan MHP ve CHP'ye ziyaret

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ve Adana Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve MHP İl Başkanı Yusuf Baş’ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında karşılıklı başarı ve temenniler sunulduktan sonra , terör olayları, yeni anayasa çalışmaları, Ortadoğu 'da yaşanan son gelişmeler, dış politikada yapılan yanlışlıklar, yargının içinde bulunduğu durum gündeme geldi.

İlk ziyaret MHP İl Başkanlığına yapıldı. Av. Çıtırık, burada, Başkanlık talebinin bir dayatma olduğunu ve Yeni Anayasaya yapılmasına karşı olduklarını ifade etti. Anayasaların toplumsal uzlaşma metinleri olduğuna değindi. Ve Baro’nun 27.02.2016 günü düzenleyeceği " Yargının Kurucu Unsurları Yargıyı Değerlendiriyor" konulu paneline davet etti. Baro Başkanı Av. Çıtırık, milletin değerlerine , tarihi ve kültür anlayışına önem verilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Av. Çıtırık, ülkemizin birlik ve beraberliğine, hukukun üstünlüğüne her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz böylesi bir dönemde, demokrasinin yerleşip kökleşmesi için hukukun üstünlüğüne dikkat çekti.

MHP İl Başkanı Yusuf Baş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkeyi yöneten siyasi iktidarın 13 yıllık yönetimi eleştirdi.

Baş, 'Anayasa hazırlıklarını samimi bulmuyoruz. Bunların siyasi anlayışı entrika üzerinedir” diye konuştu.

CHP’YE GEÇİLDİ

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ve Adana Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, MHP 'nin ardından daha sonra CHP İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetimini de ziyaret etti.
CHP Adana İl Başkanı Barut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Av. Çıtırık, ziyarette yaptığı konuşmada, "Bugün ülkede , toplumsal huzur ve barış ortamı kalmamıştır. Kan ve gözyaşı kanıksatılmıştır. Yeni anayasa yapabilmenin koşulları ve ortamı bulunmamaktadır. Toplumsal ihtiyaçlardan kaynaklanan bir anayasa değil, bir siyasi partinin hatta bir kişinin siyasi ikbali ve geleceği için anayasa değişikliği istenmektedir.

Parlamenter demokratik rejimi işlettirmeyenlerin, kurumların içini boşalttıranların, anayasayı her gün ihlal edenlerin anayasa değişiklik istemleri samimi değildir."dedi

CHP İl Başkanı Barut da, Baro’nun etkinliğine katılacaklarını belirtti.