Barut, "23 Nisan bugün daha çok anlam taşıyor"

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 23 Nisan'ın bağımsızlığın ve ulusal egemenliğin simgesi olduğunu belirtti.

 

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yayınladığı mesajda, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak direnişi örgütleyen, ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük gücü, güvendiği milletinden aldığına işaret etti.

 

Bağımsızlığın 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanıyla taçlandığını ve egemenliğin kayıtsız, şartsız millete geçtiğine işaret eden Barut, “23 Nisan bağımsızlık ve özgürlük için milletin kendi egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği, ulusal egemenliğin, demokrasinin ve özgürlüğün simgesi olan gündür” dedi.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

 

Cumhuriyet tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan’ın Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edildiğini anımsatan Barut, 23  Nisan’ın dünyadaki tek çocuk bayramı olduğuna dikkati çekti. Her yıl dünyanın onlarca ülkesinden çocukların Türkiye’ye gelip 23 Nisan’ı kutladığını aktaran Barut, “23 Nisan Çocuk Bayramı Atatürk’ün dünya çocuklarına bıraktığı bir dünya mirasıdır” diye konuşarak tüm çocukların bayramını kutladı.

“ÜLKEMİZİN KURULUŞ FELSEFESİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

 

Dünya üzerindeki tüm çocukların bayramını kutlayıp, Büyük Önder Atatürk ve İsmet İnönü ve arkadaşlarını da saygıyla anan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, tüm halkı 23 Nisan Pazar günü Atatürk Parkı’ndaki resmi törenin ardından saat 11.00’de Atatürk Parkı’nda CHP örgütlerinin düzenleyeceği 23 Nisan etkinliklerine davet etti. Barut, “Gelin 23 Nisan’ı hep birlikte kutlayalım ve millet egemenliğine hep birlikte sahip çıkalım” dedi.