Barut, “CHP emeklileri rahata kavuşturacak politikalar üretiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin emekli dostu parti olduğunu belirterek, CHP iktidarında emeklilerin rahata kavuşacağını söyledi.

DİSK Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) Adana Şube Başkanı Veli Yeşilbağ, MYK üyesi Veli Ersoy ve şube yönetim kurulu ile sendika üyeleri CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’u ziyaret edip görevinde başarı dilediler.

 

“EMEKLİLER YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”

Sendikanın faaliyetleri hakkında bilgiler veren Şube Başkanı Veli Yeşilbağ, emeklilerin açlık sınırının altında maaşlarla ayakta durma mücadelesi verdiğini belirterek, “Bugüne kadar emeklilere verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Emeklilerin hakları için yürüttüğümüz mücadelede tüm emeklilerimizi üyemiz olarak yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

 

EMEKLİLERİN TALEPLERİ

Emeklilerin daha yaşanabilir koşullarda yaşamlarını idame ettirebilmesine yönelik olarak yürüttükleri çalışmaları aktaran Tüm Emekli Sen MYK Üyesi Veli Ersoy, emeklilerin de banka promosyonlarından yararlanması gerektiğini söyledi.  Ersoy, “Emeklilerimizden hastanelerde katkı payı alınmamasını, toplu sözleşme hakkı, yerel yönetimlerin tesislerinden ücretsiz, sağlık kurumlarından ve huzurevlerinden insana yakışır koşullarda yararlanmak istiyoruz. Yerel yönetimlerin sosyal yardımlarından emeklilerin de yararlandırılması gerektiğine inanıyoruz. En önemlisi de emeklileri hep görmezden gelen iktidarın kuyruğuna katılan emeklilerimizin boş vaatlere kanmamasını istiyoruz. Çünkü ev, kömür, odun gibi vaatlerle üye kaydı yapan bu dernekler emeklilerimizi dolandırıyor. Emeklilerimizi gerçek anlamda emekliler için hak mücadelesi yapan Tüm Emekli Sen’e üye olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

BARUT DA TÜM EMEKLİ SEN ÜYESİ OLDU

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut bu davet üzerine Tüm Emekli Sen’e kaydını yaptırarak sendika üyesi olurken, CHP’nin emekli dostu olduğunu söyledi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde emeklilerin rahat ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak vaatlerle kamuoyunun karşısına çıktığını dile getiren Barut, emeklilerin emekliliğin tadının CHP iktidarında çıkaracağını kaydetti.

 

“CHP EMEKLİLERİ RAHATA KAVUŞTURACAK POLİTİKALAR ÜRETİYOR”

Türkiye’de emeklilerin hak ettikleri bir yaşam süremediğini vurgulayan Barut, emeklilerin gelir düzeyi ve yaşam standartlarının Avrupa ülkeleriyle kıyaslanamayacak kadar kötü olduğuna işaret ederek, CHP’nin emeklilerin daha insani koşullarda ve daha kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlayacak politikalar ürettiğini vurguladı.

 

“EMEKLİLER HAYATLARININ BAHARINI CHP İKTİDARINDA YAŞAYACAK”

Barut, “Hayatlarının baharını yaşaması gerekirken yoksullukla, yoklukla boğuşan başımızın tacı olan emeklilerimiz CHP iktidarında rahata kavuşacak, geçim derdi olmayan, huzurlu, mutlu bir yaşam sürecekler” dedi.