Barut, “Gücümüzü Birlikteliğimizden Alacağız”

CHP İlçe örgütlerini ziyaret eden İl Başkan Adayı Ayhan Barut birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütünün 27 Aralık’ta yapılacak kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, ilçe örgütleri ve CHP delegeleri ziyaretlerini sürdürüyor. Yüreğir, Sarıçam, İmamoğlu ve Kozan CHP İlçe örgütlerini ziyaret ederek ilçe başkan, gençlik ve kadın kolları yöneticileri ile görüşen CHP Adana İl Başkan Adayı Ayhan Barut, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ayhan Barut, Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı bulunduğunu, amaçlarının da CHP’yi Adana’da birinci parti yapmak ve iktidara taşımak olduğunu söyledi. “Kongre süreçlerini CHP’nin iktidar yürüyüşünün, iktidara hazırlanışının adımları olarak görüyoruz. Kongre süreçleri coşku ve kararlılıkla sürmektedir. Bu süreçten güçlenerek çıkacak olan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. CHP, halkımızın, demokrasi güçlerinin ve gerçek muhalefetin en dinamik en canlı umudu olacaktır.” dedi.

CHP içinde yıllardan beri çeşitli kademelerde yürüttüğü parti çalışmalarından kazandığı deneyim ile il başkanlığına aday olduğunu ifade eden CHP Adana İl Başkan Adayı Ayhan Barut,  “Tüm Adanalıların il başkanı olacağım. Parti içi barışı sağlayarak tüm partililerin gücünü birleştirmek ve harekete geçirmek, CHP’ye yeniden heyecan ve dinamizm kazandırmak, parti içi demokrasi kurallarını işletmek amacıyla il başkanlığına talibim.  CHP’de dürüst, temiz ve şeffaf bir siyaset anlayışını hakim kılacağız. Sonuç ne olursa olsun bu seçimin kazananı CHP olacaktır. Partimizin bu süreçten daha da güçlü çıkacağına inanıyorum.  Kongre sonucunda delegelerimiz iradeleriyle bana hangi görevi uygun görürlerse o görevi yılmadan layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğim.”

LOZAN MİMARI İNÖNܒYÜ ŞÜKRANLA ANIYORUM

CHP Adana İl Başkan Adayı Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanlarından, Lozan Antlaşması’nın mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, çok partili hayatın mimarı İsmet İnönü’yü şükran ve minnetle andığını ifade ederek, “Onun dürüstlüğü, namusu ve çalışkanlığı herkesin ilham alması gereken birer özelliktir.” dedi.

Barut, İsmet İnönü’yü anmak üzere CHP örgütü tarafından yarın saat 11.00’de İnönü Parkı’nda yapılacak anma etkinliklerine tüm Adanalıları da davet etti.