Barut, ‘Kadınlar özgürleşmeli’

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlama değil anma ve mücadele günü olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınlar için kutlamadan ziyade bir anma ve mücadele günü niteliğinde olduğunu vurguladı. Kadınların bu onurlu mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini belirten Barut, günümüzde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınını özgürleştiren, erkeklerle eşit hale getiren, kadınları birey yapan devrimlerinin aranır hale geldiğini kaydetti.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadınların Cumhuriyet devrimleriyle sahip olduğu hakların siyasi iktidarının gerici uygulamaları nedeniyle fiili olarak ellerinden alındığını söyledi.

Siyasi iktidarın dini referansları öne sürerek kadınlara dayattığı “anne, eş, kız kardeş” gibi rollerin kadınları erkeklerin kölesi olmaya zorladığını dile getiren Barut, kadını ikincilleştiren politikalar nedeniyle kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddet olaylarının onlarca kat arttığına işaret etti.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydeden Barut, çağdaş bir uygarlığın ancak kadınların özgürleşip erkeklerle aynı haklara sahip olmaları ve yaşamın her alanında yer almalarıyla mümkün olabileceğini dile getirdi. 8 Mart’ın bir kutlama değil mücadele günü olduğunun altını çizen CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Kadınların bu onurlu mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Dileğimiz,  kadınların özgürleşmesi ve yaşamın her alanında erkeklerle aynı haklara sahip olmasıdır, eşit yurttaş olmalarıdır” dedi.