Barut, “Nevruz dünyaya barış getirsin”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Nevruz’un Türkiye ve dünya için yeni bir başlangıç olması dileğinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, bahar bayramı olarak kutlanan Nevruz’un ülkemize ve dünyaya barış getirmesi dileğinde bulundu.

CHP İl Başkanı Barut yaptığı Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Nevruz’un doğanın canlanması, baharın gelişi olarak kutlandığını hatırlattı.

Nevruz’un insanlar için aynı zamanda yeni umutlar, zulme ve baskıya karşı direniş anlamları taşıdığını da ifade eden Barut,  iktidarın uygulamaları nedeniyle Türkiye’nin her geçen gün barış dolu günleri arar hale geldiğine dikkati çekti.

Türkiye’nin siyasi iktidarın dış politikalarına bağlı olarak savaşın eşiğine geldiğini aktaran Barut, terör örgütlerinin de ülkeyi adeta kan gölüne çevirdiğini vurguladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı direnerek ülkeyi düşmanlardan temizleyen Türk halkının muasır bir medeniyet ülküsüyle kurduğu Cumhuriyet’in de bugün tehdit altında olduğunu belirten Barut, Nevruz’un Türkiye ve dünya için yeni bir başlangıç olabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu olumsuz durumdan ancak, Büyük Önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesine bağlı kalınarak kurtulabileceğine işaret eden Barut, “Her Nevruz’da olduğu gibi barış umutlarımızı tazeliyor, yepyeni umutlarla baharı karşılıyoruz. İnadına barış diyerek, mutlu insanların yaşadığı bir ülke ve dünya özlemimizi gerçekleştirme noktasında Nevruz’un bir başlangıç olmasını diliyorum. Nevruz’u ülkemize ve dünyaya barış getirmesi, halkımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmesi dilekleriyle kutluyorum” dedi.