Barut, “Onur günümüz olan ‘5 Ocak’ kutlu olsun”

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adanalıların Kurtuluş Bayramı’nı kutladı.

Adanalıların işgale karşı direniş tavrıyla ulusal kurtuluş mücadelesinin başlamasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, “Onur günümüz olan ‘5 Ocak’ kutlu olsun. Bu onur ve gurur, işgale karşı tavrını açık bir şekilde gösteren Adanalılar’ındır” dedi.

CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Büyük Önder Atatürk’ün  “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur” sözlerini anımsatan Barut, Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin fikri temellerini Adana’da attığını aktardı.

Barut, “Esareti, boyunduruğu, dayatmayı kabul etmeyen Adanalılar  vatanın işgaline kayıtsız kalmayıp işgale karşı tavrını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Adanalılar bu duruşlarıyla Kurtuluş Mücadelesi’nin fitilinin ateşlenmesindeki en önemli etken olmuşlardır” diye konuştu.

İşgalci Fransızların yiğit Adanalıların direnişine karşı duramayıp 5 Ocak 1922 tarihinde kenti terk etmek zorunda kaldığını dile getiren Barut, 5 Ocak’ın Adanalılar için onur ve gurur günü olduğunu kaydetti.

Barut, “5 Ocak, Adanalıların bağımsızlık uğrunda verdiği mücadelede ayaklarına vurulmak istenen prangaları söküp attığı tarihtir. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ‘Kurtuluş Mücadelesi’nde gözünü kırpmadan bağımsızlık için canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi CHP Adana İl Örgütü adına minnetle anıyorum. Adanalı hemşehrilerimizin de 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.