Baş, “Atatürk’ün milli duruşu ilham kaynağımız olmalı”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 93. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Özellikle bu günlerde, Atatürk’ün tavizsiz milli duruşu ilham kaynağımız olmalıdır” dedi.

BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ

Yusuf Baş, Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 93. yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele için Adana’dan, Adana’da dönemin yerel kahramanlarından ve halkın kararlılığından ilham almış olmasından büyük onur duyduklarını söyledi. Bunu her vesile ile dile getirdiklerini belirten Baş, “Bu yıl da Atatürk’ün kentimize gelerek şereflendirdiği ziyaretin 93. Yıldönümün idrak ediyoruz. İlimizi dokuz kez ziyaret ederek O’nun hayatında Adana’mızın önemli bir yer tuttuğunu bilmek, bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Atatürk, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur’ şeklindeki ifadesiyle de bizlere ayrıca büyük onur bahşetmiştir.” diye konuştu.

“SÜRECE” VURGU YAPTI

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, devamla “Adanalılar olarak bizler de sadece yılın belli günlerinde değil, O’nu her zaman anıyoruz, anmalıyız. Bölücü taşeronlar ve piyonlar eliyle gerçekleştirilen kanlı eylemlerle devletimizi zayıflatarak, milletimizi bölmeyi amaçlayan sürecin reva görüldüğü özellikle bu günlerde, elbette hepimizin ilham kaynağı Atatürk’ün tavizsiz milli duruşu, fikirleri olmalıdır. O’nun engin demokrasi anlayışı, hukuka saygısı, milletine sevdası da, şu karanlık günlerde yine hepimiz için birer meşale olmalıdır. Bölücülüğün besin kaynağı gayri milli, teslimiyetçi zihniyetlerin panzeri olan Türk milliyetçiliğini, Türkiye Cumhuriyeti’ne temel yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele arkadaşlarını bu vesile ile bir kere daha rahmetle, minnetle anıyor, manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. Ruhları sonsuza değin şad olsun!” dedi.