Baş, ''Sözlü, bu vatanın, bağrından çıkmış değerli şahsiyettir''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye yönelik menfi tasarruflar halkımızın vicdanında asla karşılık bulmaz, bulamaz” dedi.

Baş, Ceyhan Belediye Başkanlığı görev sürecine ait bir dosya ile ilgili dün Savcılıkta ifadeye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ‘yurt dışına çıkış yasağı kararı’ verilmesine yönelik kamuoyunda yükselen tepkiler üzerine açıklamada bulundu.

Baş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi”

“Hemen bütün kamu kurum ve kuruluşları üzerinde her ne kadar siyasi taassup ve dayatmaların yoğunlaştığı bir gerçek ise de, biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olma özelliğini koruduğu kanaatindeyiz ve bu kanaatimizi muhafaza etmek istiyoruz. Bu bağlamda, hiçbir belediye başkanının adli soruşturmaya konu edilmesini yadırgamayız. Ancak; ülkemizi ve milletimizi bölmeye yeminli eli kanlı terör örgütlerine yardım ve yataklık eden, askerimizi, polisimizi, korucumuzu ve masum insanları acımasızca katleden aynı terör örgütünün şehirlerimizi mayınlamasına yardımcı olan, onlara her türlü lojistik desteği sağlayan nice belediye başkanlarına, siyasilere karşı hiçbir yaptırım uygulanmaz ve sonuç alıcı soruşturma açılmazken; vatanını, milletini canından aziz bilen, vatandaşlarımıza hizmeti en kutsal görev bilen Sayın Hüseyin Sözlü’nün böyle bir soruşturmaya muhatap tutulmasına ve hakkında verilen yurt dışına çıkış yasağına yönelik hemşehrilerimizin derinden üzüldüğünü müşahede etmiş bulunuyoruz.”

SÖZLÜ, LİYAKAT SAHİBİ DEĞERLİ BİR ŞAHSİYET

Yusuf Baş, şöyle devam etti:

“Bu vesile ile teşkilatlarımızı ve şahsımı arayan vatandaşlarımız, verilen kararı anlamakta zorlanmaktadırlar. Halkımızın bu hassasiyetine katılmamak mümkün değildir. Adana’da yaşayan her üç kişiden birinin teveccüh gösterdiği, 410 bin vatandaşımızın helal oylarıyla hizmete layık görülen Sayın Sözlü; bu vatanın, bu milletin bağrından çıkmış, hizmette liyakati olan çok değerli şahsiyettir. Sayın Sözlü’nün günahı nedir? Sayın Sözlü, mayınlanan yolun üstüne asfalt dökmemiştir. Terör örgütlerine ilaç ve gıda göndermemiştir; onlara ev açmamış, maaş bağlamamıştır. Terör örgütünün propagandasını yapmamıştır. Halkın iliğini sömüren çıkar çevrelerine boyun eğmemiştir. Ama nedense; milletine sevdasından, devletine sadakatinden ve hizmet aşkından zerre kadar şüphe edilmeyen ve gece-gündüz demeden çalışan Sayın Hüseyin Sözlü’ye yönelik öteden beri devam eden bir siyasi hazımsızlık var. Bütün dedikodunun, çekememezliğin nedeni bu. Ama herkes şunu bilsin ki; Sayın Sözlü’ye yönelik menfi tasarruflar halkımızın vicdanında asla karşılık bulmaz, bulamaz. Kin, haset ve nefreti yeniden Adana’da egemen kılmak ve rant düzenini yeniden kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın müsterih olmalarını istiyoruz. Yüce Türk Yargısı, üzerinde egemenlik kurma çabalarına geçit vermeyecektir. Milli iradeye saygıyı esas bilerek, bütün hesapların üzerinde Yüce Allah’ın hesabının olduğunu unutmadan, her türlü art niyetli baskılara rağmen adaletin doğru tecelli edeceğine inancımızı kaybetmeyeceğiz.”