Başkan Akay, 'Bu eser kaynak kitap olacaktır'

Gazeteci Şanıvar, Başkan Akay'a 'Adana'da Sporun Dünü Bugünü' adlı kitabını armağan etti

Anadolu Ajansı eski Hatay Büro Müdürü Ramazan ŞANIVAR, Seyhan İlçe Belediye Başkanı M.Akif Akay’a önceki yıllarda yayınladığı, “Adana’da Sporun Dünü ve Bugünü” adlı kitabını armağan etti.

Atatürk Yüzme Havuzu’nda geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen, “Geçmişten Geleceğe Yüzme ve Sutopu Şenliği”nde, büyük bir emekle çıkardığı “Adana’da Sporun Dünü ve Bugünü” adlı kitabını Başkan Akay’a armağan eden Şanıvar;

“Spor konusunda kentimizde ve ülkemizde yeteri kadar yayın organı yok. Bunu bir nebze de olsa gidermek adına Cumhuriyet sonrasında Adana’da tüm branşlarda spor dallarındaki başarılı sporcuları kamuoyuna tanıtmak adına yayınladığım kitap büyük ilgi gördü. Şimdi hedefim, bir dönem İstanbul’a kafa tutan ve ‘YENİLMEZ ARMADA’ ünvanını alan rekortmen yüzücüleri tanıtmak olacaktır” dedi.

AKAY KİTAPTAN ÇOK ETKİLENDİ

Okul dönemlerinde ve üniversite çağlarında sporun her dalıyla yakından ilgilendiğini, yüzmeyi de Adana Atatürk Yüzme Havuzu’nda öğrendiğini ifade eden Başkan Akay şunları söyledi:

“Deneyimli gazeteci ve spor adamı Ramazan Şanıvar’ı kutluyorum. Kitap yayınlamak sanıldığı gibi kolay bir iş değil. Bunun için bilgi, deneyim ve donanım gerekiyor. Armağan ettiği kitaptan çok etkilendim. Şimdi hedefinin yüzme ve sutopu ile ilgili kitap yayınlamak olduğunu öğrendim. Başta Muharrem Gülergün olmak üzere Ünsal Fikirci, Bora Özkök, Faruk Morkal, Ayhan Karataş, Ahmet Bozdoğan, Erdal ve Mustafa Acet, Behçet Kurtiç gibi rekortmen yüzücülerin bu kitapta geniş yer alacaktır. Kaynak kitap olacağına inandığım kitaba da Seyhan Belediyesi olarak gerekli desteği vereceğiz.”

Akay; Seyhan Belediyesi olarak sanata, bilime, spora, kültürel etkinliklere, festivallere büyük önem verdiğini, bu kapsamda soğuğu, dalga ve akıntısıyla ünlü Manş Denizi’ni geçen ilk Türk Kadını Nesrin Olgun Arslan’ı Spor Daire Müdürü olarak atadığını sözlerine ekledi.