Başkan Karalar’a ‘Barış Anıtı’ teşekkürü

10 Ekim 2014’de Ankara Garı’nda barış ve demokrasi talebiyle miting yapmak isterken düzenlenen terör saldırısında hayatlarını kaybedenlerin anısına ‘Barış Anıtı’ inşa eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a bir teşekkür daha geldi.

Kendilerini, ‘10 Ekim Ankara Garı Katliamı mağdurları’ olarak tanımlayan kişi ve kuruluşların iştirakiyle kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der) kurbanların anısına anıt inşa eden Seyhan Belediye Başkanı Karalar’ı makamında ziyaret etti.

Katliamda eşi avukat Uygar Coşgun’u kaybeden Dernek Başkanı Avukat Mehtap Sakinci Coşgun, katliam kurbanlarının anılarını ölümsüzleştiren Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Dernek yöneticileriyle birlikte Adana’ya gelen ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret eden Coşgun, “Katliamın oluşturduğu acılarımız halen tazeliğini koruyor. Barış, demokrasi ve emeğin mücadelesini verirken hayatlarını kaybedenlerin ardından sadece gözyaşı dökmeyi değil onların taleplerinin takipçisi olmayı amaçlayan derneğimizi kurduk. Katliamın hukuki sürecinin takipçisi olmayı sürdürüyoruz. Bu süreçte bizlerin acılarına ortak olduğunuz ve barış, emek ve demokrasi talep ederken hayatlarını kaybedenler anısına Barış Anıtı oluşturduğunuzu öğrendik. Bu hassasiyetinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ankara Garı’ndaki katliam mağdurlarının kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin Başkan ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, “Kanlı saldırıda yaşamlarını kaybeden şehitlerimizin anısını nesiller boyunca yaşatmak adına Türkiye’de ilk defa bu anıtın oluşturulmasına karar verdik. Temennimiz emek, barış ve demokrasi talep ederken hayatını kaybeden kardeşlerimizin taleplerinin en kısa sürede yerine gelmesi ve ülkemizin insanlarının ihtiyaç duyduğu huzur iklimine biran evvel kavuşmamızdır” dedi.