Başkan Yeni’den Türk-İş’e ziyaret

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Yeni, “Hükümetimiz bu dönemde çalışma hayatında önemli değişikliklere imza atacak. İşveren, işçi ve işçinin temsilcisi olan siz sendikalar bu farkındalığı göreceksiniz” dedi.

1 Kasım erken genel seçim çalışmalarında sendika ziyaretleri kapsamında ilk ziyaretini Türk-İş’e yapan Fikret Yeni, seçim sonrası ilk teşekkür ziyaretini yine Türk-İş’e gerçekleştirdi. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Başkan Fikret Yeni’yi çiçeklerle karşıladı. Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, iş yaşamında sosyal barışın sağlanması adına mevcut hükümetin önümüzdeki günlerde daha net adımlar atacağını söyledi. Başkan Yeni, “Kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak alan Sayın Süleyman Soylu, yeniliğe açık bir insan. Sendikalar Sayın Soylu ile çok iyi anlaşacaklardır” dedi.

“ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜ AÇILMALI”

Konuşma öncesi ziyarette hazır bulunan Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarını tanıtan Bölge temsilcisi Edip Gülnar, Başkan yeni’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2015 yılının çalışma hayatı açısından sıkıntılı ve zor geçtiğini hatırlatan Gülnar, 2016 yılından umutlu olduklarını ifade etti. Özellikle özel sektörde örgütlenmenin önünün açılması gerektiğini belirten Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “İktidarın, seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmesi en büyük arzumuz. İşçinin, emekçinin hak arama mücadelesinin temsilcileri olarak örgütlenmede yaşadığımız sıkıntıları her fırsatta dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz. Bundan önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik ile işçiye rahat nefes aldıracak kararlar alınmasını sağlamıştık. Dileğimiz şuan kabinede bakan olan Sayın Süleyman Soylu ile uyumu yakalayabilmektir. Önümüzdeki dönemde kamu ve özel sektörde örgütlenmenin önünün açılması en büyük arzumuz” diye konuştu.

Bu arada ziyarete Türk-İş 4. Bölge Temsilci Edip Gülnar’ın davetlisi olarak katılan Adana’nın tanınmış işadamlarından ve spor camiasının sevilen isimlerinden Fırat Aksoy, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ve Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar bir süre sohbet etti.