Bayram uyanıkları!

Bayram öncesi servis aracı olarak çalışan minibüsler, hat ücreti ödeyen yolcu taşıma firmalarının güzergâhlarına levha takıp korsan olarak katılıyor ve kaçak yolcu taşıması yaparak vergisini ödeyen ve belgeleri olan firmaları devre dışı bırakıyor.

Adana-Osmaniye, Adana-Ceyhan, Adana-Kozan ve Adana-Tarsus arasındaki hatlarda saatli çalışan firma araçlarının önünde yolcu toplayarak sıkıntı yaratan bu araçlar yüzünden yolcular da mağdur olmaya başladılar.


BÖLGE TRAFİKLERİ KONTROL YAPSIN


Adana'nın özellikle ilçelerle ulaşımında önemli yer tutan Yüreğir Otogarından kalkarak ilçelere yolcu taşıyan resmi tescilli firmalardaki araç sahipleri ile korsan bir şekilde yolcu taşıyan servis araçları arasında son günlerde kavgaların olduğu ve yol denetimi yapan trafik ekiplerine bu anlamda şikâyetlerin geldiği öğrenildi. İlçelere sanki yolcu taşıyan firma araçları gibi levha asarak yolcu taşımaya başlayan servis araçlarının otogar dışında yolcu alıp indirmeleri yüzünden vatandaşları da mağdur ettikleri ve Ceyhan başta olmak üzere bölge trafik müdürlüklerinin bu konuda ciddi denetimlere çıktığı belirtiliyor.


FİRMA YETKİLİLERİ İSYANDA


Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz Osmaniye, Ceyhan, Kozan, İmamoğlu ve Tarsus hatlarına yolcu taşıyan firma sahipleri, ‘servis araçları sabah ile akşam servisine çıkıyorlar. Bu saatler arasında boş yatıyorlar. Bu boşlukta bizim çalıştığımız hatlarda yolcu taşıyan yolcular gibi levha takarak bizim araçların çıkış saatlerinden önce yola çıkıp bizim yolcularımızı topluyorlar. Yolda araç sürücülerimizle bu korsanlar arasında münakaşa çıkıyor. Özellikle yol denetimi yapan trafik ekiplerinin kontrollerini artırmalarını istiyoruz' dediler. Bu arada Adana şehir giriş ve çıkışlarındaki yolcu otobüslerinin ve minibüslerinin asayiş denetiminin de artırılması istenildi.