Bebeğimizin tedavisini istiyoruz

Doğum sırasında kafatasında kesik izi oluşan Kahraman Bebek, Vali Mahmut Demirtaş'dan yardım bekliyor

Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde bir yıl önce dünyaya gelen Kahraman T. İsimli bebeğin kafasındaki kesik izi mahkemelik oldu. Bir yıldır süren soruşturmada ilgili doktorlar ve sağlık ekibinin kusurlu olmadığına karar veren Adana Valiliği, soruşturma izni vermeyince konu idare mahkemesine gitti. Lakin Kahraman T. İsimli bebek, kafatasındaki bu bıçak izi ile yaşıyor. Ailesi, bebeğin acilen tedaviye ihtiyacının olduğunu belirterek Adana Valisi Mahmut Demirtaş’tan bu konuda yardım bekliyor.

VALİLİK İZİN VERMEDİ

Bir yıl önce Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde Uzman Doktor İ.K ve D.H ile hemşire E.P ve ebe A.K.’nin katıldığı doğumla Kahraman T. İsimli bebek dünyaya geldi. Ancak dünyaya gelen Kahraman isimli bebeğin kafatasında kesik izinin olduğu doğumdan sonra Kahraman Bebek anne Nadiye T.’nin kucağına verilence ortaya çıktı. Aile bu andan itibaren yargı sürecini başlattı ve ilgililer hakkında şikâyetçi oldu. Doğumu yaptıranların devlet memurları olması nedeniyle haklarında soruşturma açılıp açılmayacağına Adana Valiliği karar verecekti. Valilik ise soruşturmanın açılmasına gerek yok kararı alarak konunun cilt problemi olduğu yönünde kanaate varıldı.

İDARE MAHKEMESİ VALİLİK KARARINI KALDIRDI

Şikâyetinde ısrarcı olan anne Nadiye T. İşin peşini bırakmadı. Adana Valiliği’nin ‘soruşturma izni verilmemesine’ yönelik kararını Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne götürdü. Konya Bölge İdare Mahkemesi 2017/578 nolu karar ile ‘konunun daha iyi aydınlatılması açısından bir cildiye uzmanı bilirkişi görüşünün alınması gerektiğinden’ Adana Valiliği’nin aldığı kararı kaldırdı ve yürütmeyi durdurmuş oldu. Adana Valiliği şimdi konuyu yeniden inceleyerek mahkemenin isteği doğrultusunda karar verecek.

GÖZLER ADANA VALİSİ MAHMUT DEMİRTAŞ’TA

Bütün bu gelişmeler yaşanır iken Kahraman T. İsimli bebeğin acilen tedavi olması gerekiyor. Anne Nadiye T. Ve baba Ramazan T. ‘biz evladımızın tedavi olmasını istiyoruz. Doğumda bıçak izini görmeyen ve bilmeyen kalmadı. Bu bir kesik izidir. Lakin sürekli olarak olmadığı yönünde kararlar çıkıyor. İdare Mahkemesi kararından sonra yeniden araştırılacak.  Bizim istediğimiz çocuğumuzun tedavi edilmesidir. Bu nedenle Sayın Adana Valimiz Mahmut Demirtaş Beyden rica ediyoruz. Maddi durumumuz bu tedavi için yeterli değil. Ortada bir ameliyat söz konusu. Dolayısıyla Vali Beyden çocuğumuz tedavi ettirmek konusunda yardım bekliyoruz. Sayın Valimiz bunun altından kalkar. Bu evladımızın böyle gözümüzün önünde rahatsızlığı da bizleri üzüyor’ dediler.