Bebek bakım ve emzirme kabinleri kurun

Sosyal belediyecilikte önemli bir hizmeti yerine getirmek isteyen belediyelerimize öneriyoruz

Türkiye’de başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Tekirdağ, Süleymanpaşa, Kütahya ve Çanakkale Belediyelerinin hayata geçirdiği ‘Bebek bakım ve emzirme kabinleri’ uygulamasının Adana’daki tüm belediyelere örnek teşkil ederek bu uygulamayı biran önce hayata geçirmelerini öneriyoruz.

ALIN GÜNDEMİNİZE

Adana Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediyelerinin bütçelerinin yeterli olması nedeniyle hayata geçirebilmeleri olasılığının yüksek olduğu kentimizde bu uygulamanın biran önce yapılması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu kentlerde yaşayan ve çocuklarıyla birlikte çarşıya çıkmak durumunda kalan anneler, bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için artık yer aramıyorlar.

UYGULAMA NASIL İŞLİYOR?

Kent merkezinin değişik noktalarına konumlandırılan kabinler sayesinde anneler bebeklerini koltukta emzirirken, bez değiştirme masasında da bezlerini değiştiriyorlar. Ayrıca bu kabinlere LCD bilgi ekranı ve bilgilendirici broşürlerde düşünülmüş. Annelerin kabinlere girişi içinde özel kart kullanılıyor.  Bu kartlar annelere kendi ve çocuğunun kimliğiyle başvurması durumunda veriliyor.