Beldetaş AŞ: ''Sözlü, yalnız değildir''

Adana Büyükşehir Belediyesi Beldetaş AŞ çalışanları, son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü aleyhine yapılan yayınlara ve kurulmak istenen kumpasa tepki gösterdi.

Beldetaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Fatih Karayandı ve çalışma arkadaşları, Başkan Hüseyin Sözlü’nün sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, “Geçmişte Aytaç Durak’a yapılanların aynısı bugün Sayın Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye yapılmak isteniyor. Çıkarları bozulan, tezgahları dağılan, Adanalıların aleyhine olan bitip-tükenmek bilmeyen talep ve isteklerini Başkan Sözlü’ye kabul ettiremeyen çıkar çevreleri, yeni tezgahlar peşinde. Göreve başladığı ilk gün yaptığı açıklamada Adanalılara hizmeti esas alacağını, hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, çalışanın yanında olacağını açıklayan Sayın Başkanımıza kumpas kurulmaya çalışılıyor. Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün 15 yıllık Ceyhan Belediye Başkanlığı sırasında, dahası Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki ilk yılında gündeme getirilmeyen bir suç ihdas ederek, Başkanımızı görevden aldırmak istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Bizler Beldetaş AŞ çalışanları olarak, aynı zamanda bu kentte yaşayan Adanalılar olarak Sayın Başkanımızın yanındayız. Dimdik duruşu, kararlılığı, çalışma azmi ve dürüstlüğüne inandığımız Sayın Sözlü asla yalnız değildir” dediler.

Beldetaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Fatih Karayandı, “Sayın Başkanımız yerel yönetimler konusundaki deneyimi, bilgi birikimi ve 15 yıllık Ceyhan Belediye Başkanlığı sırasındaki çalışmaları ile Adanalılar’ın gönlünü fethetmiş, onların kutsal oylarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilmiştir. Bazı çıkar çevreleri, Adanalının iradesine saygısızca tutum ve davranışlar içerisinde olup, kumpas kurma peşindedir. ‘Çamur at izi kalsın’ mantığından hareketle, yandaş ve havuz basını aracılığıyla suni gündem yaratıp Başkanımız Sözlü’yü önce yıpratıp sonra da tezgah kurarak görevden aldırmaya çalışmaktadırlar. Biz bağımsız Türk yargısına inanıyoruz. Bu tezgah bozulacaktır. Sözlü asla ve asla yalnız değildir. Başkanımızı yedirmeyiz” diye konuştu.