Belediye Meclisleri Darbe Girişimini Kınadı

Seyhan ve Yüreğir Belediye Meclisleri Darbe Girişimini Kınadı.

Olağanüstü toplanan Adana’nın Seyhan Belediye Meclisi 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbe girişimini kınadı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBMM'deki tüm siyasi partilerin darbe girişimi karşısında aynı tutum için olduklarını belirtti. Meclis adına kınama metnini Başkan Karalar okudu.

Metninde şu ifadelere yer verildi;

“Bizler Seyhan Belediye Meclisi’nin CHP, AK Parti, MHP ve HDP grupları olarak milli iradeye, devletimize, özellikle millet iradesinin temsilcisi olan milletvekillerine, Gazi Meclise yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Ülkemiz darbelerden çok çekti. Milletimiz ve Meclisimiz tek yürek, tek vücut olarak büyük bir cesaretle darbeye karşı durmuş örnek bir davranış sergilemiştir.


Her türlü darbe ve kalkışmaya karşı halkın demokratik direnme hakkı kutsaldır. Parlamenter demokrasimizin yarattığı tarihsel birikimin gücüyle bu girişim başarısız kılınmıştır.

Cumhuriyeti kuranların en büyük hedefi Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmaktı. İhtiyacımız olan daha çok demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin genişletilmesidir.

Önümüzdeki görev darbecilerin hesap vermesi, toplumsal normalleşmenin sağlanması ve demokrasinin güçlendirilmesidir.

Darbeciler, tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir. Beklentimiz, soruşturmaların Anayasa ve hukuk sınırları içinde kalınarak sürdürülmesi yönündedir.

Teslim olan ve ne olduğundan habersiz er ve erbaşların darbecilerden ayrı tutularak değerlendirilmesi ahlaki, vicdani ve hukuki bir zorunluluk olmalıdır.

Siyaset kurumu ve devlet organları olarak halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına ve çatışma potansiyellerinin tahrik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine yönelik her türlü girişim ve ortamın ortadan kaldırılmasına çalışmalıyız.

Dört parti olarak, farklı görüşlerimiz olsa da hepimiz milli iradenin yanındayız. Bir kez daha demokrasimize, milletimize ve TBMM’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını da halkımızdan rica ediyoruz.

Ülkemizin geleceği tam demokrasidir.

Darbeye direnirken verdiğimiz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor yaralılarımıza acil şifalar diliyor milletimize geçmiş olsun diyoruz.”

 

YÜREĞİR BELEDİYE MECLİSİ

 

Yüreğir Belediye Meclisi milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınamak amacıyla tek gündem maddesi ile toplandı. AK Parti. CHP ve MHP Grup Başkanları yaptıkları açıklamada Türkiye'nin demokratik ve hukuk devleti olduğunu, ülkeye büyük acılar veren, kendi halkını, meclisini, devlet binalarını, kendilerine emanet edilen silahlarla bombalayan, kurşunlayan, paralel vatan hainlerinin tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldığını belirttiler.

 

Türkiye'nin başına getirilmek istenen felaketin önüne Türk Milletinin birlik ve beraberliği sayesinde bertaraf edildiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ' Necip Türk Milleti, sivil toplum örgütleri, demokrasiye ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım yönetimindeki 65. Ak Parti İktidarına, Türkiye Büyük Millet Meclisi altındaki tüm siyaset mensuplarına sahip çıkmıştır.

 

Türkiye düşmanı bazı güçlerin desteğini alarak kirli emellerini hayata geçirip Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyen Pensilvanya'daki terörist başı ve onun militanları halkımızın dik durması sonucu bu emellerine çok şükür ulaşamadılar. Türk milleti bir bütün olarak çok güzel bir demokrasi sınavı vermiştir.

 

Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizi işgal etmeye kalkan düşmanlara karşı eline geçirdiği kazma kürekle yürüyen o milli ruh,  tankın önüne vücudunu siper ederek bugün yine ortaya çıkmıştır. Bütün dünya,T ürkler için vatanın ne anlama geldiğini bir kez daha görmüştür.Halkımızın iradesi dimdik ayaktadır. Bu ruh ve bu irade var olmaya da devam edecektir.

 

Demokrasiye, milli iradeye ve ülkemizin geleceğine sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milletimizin kendi iradesini devre dışı bırakmak isteyenler karşısında sokağı teslim etmeyen aziz milletimiz tarih sahnesinde yeni bir sayfa açmıştır. Böyle kahraman bir milletin evladı olmakla ne kadar gurur duysak azdır.

 

Bu mücadele gözünü kırpmadan silahın tankın, önüne atlayarak hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize, hainlere karşı dik durarak şehit olan güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabır dilerken, bütün yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

 

15 Temmuz'da milli birlik ve bütünlüğümüzü bozarak darbe girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması herkesin ortak beklentisidir.

 

HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUM

Yüreğir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Yaşar Turan "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 Cuma günü hain bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Paralel İhanet Çetesinin bu darbe girişimini lanetliyor, darbe girişiminde kahramanca mücadele vererek şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum."dedi

 

"BU DARBE 79 MİLYONA YAPILMIŞTIR"

MHP adına söz alan Yüreğir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü İsa Ceylan ise konuşmasında "Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bu ülke çok darbeler gördü ama böyle alçakça bir darbe görmedi. Bu darbe 79 Milyona yapılmıştır. Meclisimizi bombalayan, Ülkemizin geleceğine kasteden bu örgütü lanetliyorum."dedi.

 

DARBE GİRİŞİMİ KABUL EDİLEMEZ

Yüreğir Belediye Meclisi CHP sözcüsü Fikret Özgök ise "Hem kişisel ve hem de partim adına olarak bu darbe girişimini lanetliyorum. Bu darbe girişimini kabul etmek mümkün değildir. Hayatlarını hiçe sayıp tankların önüne siper olarak şehit düşen vatandaşlarımızı saygı ile anıyorum." diye konuştu.