Belinde sıvı dolu kese ile doğan bebeğe cerrahi operasyon

Antakya'da yaşayan Ali ve Hanife Kaya çiftinin yaklaşık 21 gün önce doğan Furkan Mert Kaya isimli bebeklerinin bel ile kuyruk sokumu kısmında henüz Anne karnındayken içinin omurilik sıvısıyla dolu bir kese olduğu tespit edildi.

Daha sonra Furkan bebek beyin omurilik sıvısı ile dolu yaklaşık 7×5 cm büyüklüğünde kese ile dünyaya geldi. Aile bebek 15 günlük olunca Çukurova Üniversitesi Balcalaı Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğine başvurdu. Burada Doç.Dr. Derviş Mansuri Yılmaz tarafından ameliyata alınan Furkan bebek sağlığına yeniden kavuştu. Furkan Bebek’in ameliyat olamaması durumunda ileride menenjit ve felç gibi hastlıklarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Derviş Mansuri Yılmaz Furkan Bebek’in Kliniğe geldiğinde 15 günlük olduğunu, Bel ile kuyruk sokumu olarak tabir edilen bölgenin birleşim yerinde içerisi beyin omurilik sıvısı ile dolu yaklaşık 7×5 cm büyüklüğünde kesenin bulunduğunu belirtti. Yılmaz, Yapılan tetkikler sonucunda Furkan Bebek’e spina bifida /myelomeningosel tanısı koyduklarını, Hastada omurilik ve omurilik siniri bu kesenin içinde sonlandığını,  Hastayı mikrocerrahi teknik kullanarak omurilik ve omurilik sinirlerini normal kanala yerleştirerek tedavisini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Yılmaz, “Biz bu tedaviyi hastamıza uygulamasaydık, ilerleyen zamanlarda bacaklarda feçlik ortaya çıkardı. Şu anda bacaklarını yaşıtları gibi hareket ettirebiliyor” dedi.