Bencil İnsan Özellikleri

Bencil insan özellikleri nelerdir? Kişilik özellikleri, tutum ve davranışlar, dürtüler gibi kişilerin nasıl biri olduğunu gösteren birçok unsur vardır.

Bencil insan özellikleri nelerdir? Kişilik özellikleri, tutum ve davranışlar, dürtüler gibi kişilerin nasıl biri olduğunu gösteren birçok unsur vardır."İnsan doğasının" esasen olumsuz olduğu yönünde genel bir varsayıma karşın tam aksini savunanlar da azınlıkta değildir. İnsanlarvarsayıma görebencillik, tahakküm ve savaş gibi özelliklere güçlü bir şekilde yatkındır.

Kaynaklar için birbirimizle rekabet etmek, güç ve mülk biriktirmeye çalışmak için güçlü doğal dürtülerimiz var. Birbirimize karşı naziksek, bunun nedeni genellikle bir şekilde iyi ya da kötü niyetlere sahip olmamızdır. Eğer iyiysek, bunun tek nedeni doğal bencilliğimizi ve gaddarlığımızı kontrol etmeyi ve aşmayı başarmış olmamızdır.

Bencil İnsanların Ayırt Edici Farkları

Bencil insanların ilk ayırt edici özelliği, başkalarına karşı umursamaz olmalarıdır.

Bencil insanlar, sadece kendilerini düşünürler ve başkalarının ihtiyaçlarını umursamazlar.Örneğin, duygularınızı onlara açarsanız, istediklerini elde etmek için sizi manipüle etmeye suçlu hissettirmeye çalışabilirler.

Bencil insanlar oldukça entrika kurma eğilime sahiptirler.Manipülatif ve kendi çıkarları adına bir şeyler elde etmeye çalışmaya odaklıdırlar.

Bencil insanlar paylaşmaya ve verici olmaya genellikle sıcak bakmazlar.Küçük ya da büyük, önemli ya da önemsiz her konuda her zaman paylaşımcılıktan uzak bir tavır içerisinde olurlar.Söz konusu ayırt edici özellikler, bunlarla sınırlı değildir. Bencil insanların çok farklı bir bakış açısı vardır ve bu genelde ilk adımlarda anlaşılabilmektedir.

Bencil insanlar sosyal hayatta da pek başarılı olamazlar.Genellikle arkadaş çevrelerinde bencil tavır ve tutumlardan dolayı fazla samimi olamazlar. Diğer insanlar, tavırları fark ettiğinde uzaklaşırlar.

 

Kaynak: https://www.bencil.org/