Berhan Şimşek Adana’da CHP’lilerle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski PM üyesi, milletvekili ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP Niğde İl Başkanlığı’nın düzenlediği panel için geldiği Adana’da CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP İl Başkan Yardımcısı Yüksel Karaaslan, il yöneticileri, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçe başkanları, Kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle sohbet ettikten sonra partililerle buluşan Şimşek, 12 Mart’ta hem İstiklal Marşı’nın kabul edildiğini hem de 12 Mart muhtırasının verildiğini anımsattı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. Yıldönümünün kutlandığını kaydeden Şimşek, ülkenin bütünlüğünü, birliğini, dirliğini bozanların, halkı mezheplere, meşreplere, etnisitelere bölenlerin “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” deme hakkına olmadığını söyledi.

Türkiye’de halkın bir bütün olarak kurtuluş savaşı verdiğini vurgulayan Berhan Şimşek, istiklal Marşı’nın da yine bir bütün olarak kabul edildiğini ifade etti. İstiklal Marşı söylenirken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayanlara tepki gösteren Şimşek, “İstiklal Marşının yazılması gerektiğini söyleyen ilk kişi o dönemin Genelkurmay Başkanı olan İsmet İnönü’dür. İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarih olan 12 Mart 1921’de Meclisin ikinci oturumuna başkanlık yapan da Mustafa Kemal Atatürk’tür. ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda tüten al sancak’.  Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle bu halk sonsuza kadar yaşatacaktır İstiklal Marşı’nı” dedi.

12 Mart muhtırasıyla Türkiye’de demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun ortadan kaldırıldığının altını çizen CHP’li Berhan Şimşek, muhtırayla sendikal hareketin, sivil toplum örgütlerinin önünün kesildiğini, ilk DGM’lerin kurulduğunu ve ilk askeri Yargıtay uygulamalarının yaşama geçirildiğini belirterek, “12 Mart Türkiye’nin hukuk sistemini iğdiş etmiştir. 12 Mart olmasaydı bugün Recep Tayyip Erdoğanlar olmazdı. 12 Mart’ta muhtırayı yapanlar ülkede büyüyen devrimci, solcu, sosyal demokrat hareketi bir zehir olarak görüp panzehir olarak İsviçre’ye kaçıp gitmiş olan Erbakan’ı getirtti ve Milli Selamet Partisi’ni kurdurdu” şeklinde konuştu.

Şimşek, daha sonra CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem’le birlikte Niğde’ye hareket etti.