Bilirkişi mafyası var!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, TV A'da suç duyurusunda bulunur gibi açıklama yaptı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, idare mahkemelerindeki bilirkişilerin adeta mafyasının oluştuğuna dikkat çekip ‘Aynı idare mahkemenin 1.İdare Mahkemesi’ndeki aynı isimler 2.İdare Mahkemesi’nde de görev yapıyorlar. İki ayrı mahkemede verdikleri bilirkişi raporları birbirleriyle çelişiyor. Bilirkişi mafyası var! Ben suç duyurusunda bulunacağım’ dedi.

ALIN SİZE İKİ FARKLI KARAR

TV’a da yayınlanan ‘Objektif’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Gazetemizden Özcan Aladağ’ın bir sorusu üzerine Hiltonsa Oteli bölgesindeki kentsel dönüşüm uygulamasının akıbetini anlatır iken, bölge idare mahkemesinin kararlarına işaret etti. Başkan Çelikcan, kentsel dönüşüm uygulamasını bazı yurttaşların mahkemeye götürdüklerini ve aynı yerle ile ilgili iki ayrı idare mahkemesinin bilirkişilerinin vermiş olduğu karardaki çelişkiyi anlattı. Çelikcan, ‘iki ayrı idare mahkemesi var. 1 ve 2 nolu idare mahkemeleri. Aynı bilirkişiler bu iki mahkemede de görev yapıyorlar. Her iki mahkemenin de kararı farklı. 1.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 2.İdare Mahkemesi böyle bir karara gerek yok dercesine farklı karar verdi. İki mahkemenin bilirkişisi de aynı isimler’ dedi.

İTİRAZ EDECEĞİM

Başkan Mahmut Çelikcan, adaletti tesis eden hukukçuların doğru yöntemlerle karar vermelerinin önünde bilirkişilerin engel olduğunu belirtti. Çelikcan, ‘ben bu konuyu yargıya götüreceğim. Böyle bir yanlışlık olamaz. Biz Yüreğir’in kurtuluşunun kentsel dönüşümde olduğunu her zeminde söylüyoruz ve dile getiriyoruz. Hiltonsa bölgesindeki kentsel dönüşüm noktasında da yüzde 50 oranına yakın bir anlaşma söz konusu oldu. Birileri de konuyu yargıya götürdüler. Ama yargının kararı o kadar gülünç ki bu bir çelişkidir. İki farklı idare mahkemesinin iki ayrı kararı verip bunların da altında bilirkişilerin yatıyor olmasını doğru bulmuyoruz ve bunun da yargı kararı ile düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ben hakkımızı arayarak konuya itiraz edeceğim elbette. Böyle olmaz’ dedi ve bugüne kadar kimsenin dillendiremediği bilirkişi konusunu da kamuoyunun gündemine taşımış oldu.