Binamızı vermek istemiyoruz

Çukurova İlçesi'nde müteahhitlerin kentsel dönüşüm uygulaması nedeniyle genellikle asansörü olmayan ve 5 katlı binaları tercih ederek apartmandaki bir veya iki kişi ile anlaşıp binaların bulunduğu arazide kentsel dönüşüm yapmak istemeleri vatandaşları çileden çıkardı.

Çukurova İlçesi’nde müteahhitlerin kentsel dönüşüm uygulaması nedeniyle genellikle asansörü olmayan ve 5 katlı binaları tercih ederek apartmandaki bir veya iki kişi ile anlaşıp binaların bulunduğu arazide kentsel dönüşüm yapmak istemeleri vatandaşları çileden çıkardı.

ŞİKAYETLER DİZBOYU

Gazetemize bu konuda şikâyetlerini ulaştıran Çukurova İlçesi Toros Mahallesi 78090 Sokaktaki Asır Apartmanı sakinleri, bir müteahhidin kendi apartmanlarından iki kişi ile anlaşarak kentsel dönüşüm uygulaması yapmak istemelerine tepki gösterip ‘normalde bir apartmanın 2/3’ün sahiplerinin rızası olmadan uygulama yapılamaz. Müteahhitler levhalarını dikerek 2 kişiden satın aldıkları bina ile sanki apartmanın tamamını almış gibi hareket ediyorlar. Bunun önüne geçilmelidir’ dediler.

KAROT KARARI ÇIKARACAKLAR!

Bir tek imza KAROT kararı çıkaran müteahhitlerin böyle bir haklarının olmadığını belirten apartman sakinleri, yıkım kararı çıkarmaya yönelik müteahhitlerin tavırlarına Çukurova Belediyesi’nin de sessiz kaldığını kaydettiler. Çukurova Belediyesi’nin arsa üretme sıkıntısı çekmesi nedeniyle böyle müteahhitlerin arazi satın alıp KAROT kararı çıkarmalarına da yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten apartman sakinleri, ‘belediye vatandaştan yana tavır koyması gerekir iken ne yazık ki müteahhitten yana tavır koyuyorlar’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

SONER ÇETİN’E ÇAĞRI

Çukurova Belediyesi’nin yetkililerinin ilçe sınırlarındaki bu gibi apartmanlardan haberinin olup olmadığını soran Asır Apartmanı sakinleri, zemin artı 4 katlı binaların müteahhitler tarafından hedef seçildiğini belirtip ‘Sayın Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e sesleniyoruz. Gelip bizim durumumuzu görsünler. Müteahhidin tabela dikerek KAROT kararı almaya çalışmasının önüne geçsinler. Kendilerinden beklentimiz budur. Biz kendilerine seçimlerde destek verdik. Şimdi ise yalnız bırakıldık’ diyerek başkan Soner Çetin’e çağrıda bulundular.