Birdal: ''Havacılıkta on yıldır çift haneli büyümeyi yakaladık''

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ''Dünya havacılığı durgunluk içindeyken Türkiye, yolcu sayısını en fazla artıran ülkeler arasında yer aldı, bu olumlu tablo istikrarlı şekilde devam ediyor'' dedi.

Birdal,  7 Aralık Dünya Sivil Havacılık günü nedenşiyle bir mesaj yayınladı. Birdal, ''DHMİ olarak Havalimanlarının İşletilmesi ve Yönetimi ile Hava Seyrüsefer Hizmetlerinde dünyanın en iyileri arasına tırmanmayı başarmış bulunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

''7 Aralık Dünya Sivil Havacılık gününü bu haklı gururla kutluyoruz'' dıyen Birdal, şunları kaydetti:

 

''Dünya havacılığı durgunluk içindeyken Türkiye, yolcu sayısını en fazla artıran ülkeler arasında yer aldı, bu olumlu tablo istikrarlı şekilde devam ediyor. Son on yıldır çift haneli büyümeyi yakaladık, havalimanlarında hizmet verilen uçak ve yolcu sayısında rekor üstüne rekor kırıyoruz.

 

Bu istikrarlı rakamsal büyümeyi yüzde olarak ifade edersek şu muazzam tabloyla karşılaşıyoruz: Son on yılda havalimanı sayımız 52’ye yükseldi. Havalimanı kapasitesindeki artış %243, Uçak trafiğindeki artış %11, Yolcu trafiğindeki yıllık ortalama artış %16, kargo trafiğindeki yıllık ortalama artış %9 olarak gerçekleşti.

 

Bu rakamlar; Türk Sivil Havacılığının asırlık bir dönüşümü on yıla sığdırdığını kanıtlıyor. Bu başarı tablosunun devamı için daha çok çaba göstereceğiz. Dünya standartlarında havalimanları inşa etmek ve işletmek, tüm vatandaşlarımıza güvenli, emniyetli ve sürdürülebilir sivil havacılık hizmeti sunmak için gecemizi gündüzümüze katmaya devam edeceğiz. Bu duygularla değerli mesai arkadaşlarımın ve sektöre mensup tüm kuruluşların Sivil Havacılık Günü`nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum.''