'Bitmeyen aşk:Girit'

Büyük Mübadele’yi konu alan, Parçalanmış Ailelerin Öyküsü serisinin üçüncüsü, “BİTMEYEN AŞK GİRİT” adlı kitap çıktı.

Gazeteci H. Yüksel Hançerli, yeni kitabıyla ilgili açıklamasında; 1923 yılında Lozan Antlaşması kapsamında imzalanan “Mübade Sözleşmesi”nin, aradan geçen 93 yıla rağmen hâlâ tazeliğini koruduğuna, mübadil çocuklarının büyüklerinden miras aldıkları anıları, günümüze aktarıp, paylaşmak istediklerine dikkat çekti.

Hançerli, “Bu anılar içerisinde aşk var. Cinayet var. İki halkın dostluğu var. Ama en önemlisi ve acıklısı, akraba mübadillerin, başka başka vapurlara bindirilerek, Türkiye’ye getirilişleri, yani parçalanmışlık var…

“Anadolu’nun çeşitli limanlarına indirilen bu zorunlu göçmenler, ayrı

kaldıkları çocuklarını, amcalarını, dayılarını kısaca en yakınlarını ancak yıllar sonra görebildiler.

“Önceleri bu parçalanmışlık tablosunun sadece bizim ailemizi kapsadığını düşünüyordum. Ancak araştırmalara başlayınca, parçalanmışlığın tüm mübadilleri kapsadığını fark ettim ve bu hikayeleri yazmaya başladım. Kitapta yer alan anıların tamamı yaşanmış öykülerden derlendi.’’ dedi.

Hançerli Yayınlarından çıkan, belgesel tadındaki yaşanmış hikayelerden oluşan “BİTMEYEN AŞK GİRİT-Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-3” kitabı, bol fotoğraflı 194 sayfadan oluşuyor.

TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü’nden emekli olan      H. Yüksel  Hançerli’nin daha önce yayınlanmış yine belgesel nitelikli 8 kitabı ve mübadele konulu 40 dakikalık belgesel bir filmi bulunuyor.