Biz hırsız değiliz

Atık kağıt toplayıcılarından mal alanlara para cezası verilmesine yönelik uygulaması, geri dönüşümcülerin tepkisine neden oluyor. Türkiye genelinde bir milyon 500 bin kişinin bu işten geçim sağladığı belirtiliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kayıt altında olmayan kişilerden atık malzeme alan işyerlerine 140 bin TL para cezaları uygulanacağını belirtmesi kağıt fiyatlarının kilosunun 25 kuruştan 15 kuruşa düşmesine neden oldu. Buna isyan eden Adanalı kağıt toplayıcıları, 'Vatandaşın attığı şeyi almak hırsızlık değildir. Kağıt toplayıcısı olarak bizler geri dönüşümün ilk basamağını oluşturuyoruz. Çöplerden para kazanıp çocuğumuzu okutuyoruz' diyerek resmen isyan ettiler.


BAKAN SARI BİZLERİ DİNLEMEDİ


Adana'da gece bütün insanlar evinde sıcak yataklarında yatar iken kendilerinin kağıt topladıklarını belirten Adanalı kağıt toplayıcılar, 'Adana'da Suriyeli göçmenlerde kağıt toplamaya başladılar. Bu yasal zorlama kağıt toplayıcıları kağıt şirketlerinin elemanı haline getirmeye yöneliktir. Bu uygulamadan acilen vazgeçilmelidir. Çevre Bakanımız Adanalı ve bizleri dinlemeden böyle bir karara imza atıyor. Bizleri de dinlemiş olsalardı böyle bir karara imza atmazlardı' sözleriyle tepki gösterdiler.