Bölgesel turizm fuarı düzenleyeceğiz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Başkanı Firuz Bağlıkaya, Adana'da seyahat acentelerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Bağlıkaya, ''Bölgesel fuarlarımızın ikincisini kısmetse burada yani Adana'da yapacağız'' dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Başkanı Firuz Bağlıkaya, Adana'da seyahat acentelerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Bağlıkaya, ‘’Bölgesel fuarlarımızın ikincisini kısmetse burada yani Adana'da yapacağız’’ dedi.

Bağlıkaya ve beraberindeki TÜRSAB Heyetinin durağı hafta sonu Adana oldu. Ziyaret kapsamında Adana’da faaliyet gösteren seyahat acentaları ile la bir toplantı gerçekleştirildi. Sabah kahvaltısında bölgedeki üyelerle bir araya gelen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, bu bölgede faaliyet gösteren üyeleri dinleyerek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulundu. Bağlıkaya, TÜRSAB’ın hayata geçirdiği çalışmalar ile hedeflerini de üyelerle paylaştı.

Bölgesel turizm fuarlarına önem verdiklerini ve ilerleyen süreçlerde Adana'da da organizasyon yapacaklarını dile getiren Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Bölgesel fuarların ilkini geçen yıl Diyarbakır'da 'Mezopotamya Fuarı' olarak açtık, epey hareketli geçti ve o bölgeye de ciddi bir hareketlilik getirmeye devam edecek. Bölgesel fuarlarımızın ikincisini kısmetse burada yani Adana'da yapacağız. İlerleyen süreçlerde Türkiye'de 8-10 civarında bölgesel fuar düzenlemeyi planlıyoruz."

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Firuz B. Bağlıkaya liderliğindeki heyette; TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Gencer ile Soner Bacaksız, Adana Bölge Temsil Kurulu Başkanı Meltem Özdemir, Hatay Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aycıl, GAP Bölge Temsil Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kılınç, Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart ve Mersin Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hakan Bayındır yer aldı.

Karalar ile sohbet etti

Bağlıkaya, toplantı sonrası Altın Koza Uluslar arası Film Festivali Etkinlikleri kapsamında otelde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile ayaküstü sohbet etti. Bağlıkaya kentlere hareketlilik getirmek amacıyla TÜRSAB olarak bölgesel turizm fuarları düzenlemeyi kararlaştırdıklarını ve bu fuarların ikincisini Diyarbakır’ın ardından Adana’da gerçekleştirerek kentin yana sıra çevresindeki kentlerinde turizmden hak ettikleri payı almasını arzuladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar da Adana’nın bir turizm kenti olduğunu ve turizmden hak ettiği payı alması için ellerinden çabayı gösterdiklerini belirterek, belediye olarak düzenlenecek fuara destek olacaklarını söyledi.

 

 

 

türsab fuar