Borçlanma komisyondan geçti

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin mali yönden sıkıntıda olması nedeniyle borçlanmak istemesi üzerine Ocak ayı meclis oturumunda gündeme getirilen 140 bin liralık borçlanma yetkisi konusu, komisyonlarda görüşülerek MHP ve CHP'nin evet, AK Parti'nin hayır oylarıyla oy çokluğu kararı alınmış oldu ve Cuma gününe kadar meclise getirilip burada oylanacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mali yönden sıkıntıda olması nedeniyle borçlanmak istemesi üzerine Ocak ayı meclis oturumunda gündeme getirilen 140 bin liralık borçlanma yetkisi konusu, komisyonlarda görüşülerek MHP ve CHP’nin evet, AK Parti’nin hayır oylarıyla oy çokluğu kararı alınmış oldu ve Cuma gününe kadar meclise getirilip burada oylanacak.

4 DİLİMDE PARA ALINACAK

Belediye idaresi borçlanma yetkisi ister iken bitüm, mıcır, her türlü mal ve hizmet alımı, araç satın alımı, kamulaştırma ve personel borçlarının ödenmesinin yanında kurumlara olan katkı borçlarının ödenmesi için bu yetkiyi istediklerini gerekçe gösterdiler. Ocak ayında 70, Şubat’ta 30, Mart ayında 25 ve Nisan ayında ise 15 milyon lira olmak üzere 140 milyon lira borçlanma 4 eşit taksitte alınmış olacak.

84 AYDA ÖDENECEK

İlgili madde komisyonda görüşülür iken MHP ve CHP’ye mensup üyeler evet oyu kullanır iken Ak Parti ise borçlanmanın yöntemi üzerindeki çekincelerini gerekçe göstererek ret oyu kullandılar. Komisyonda oy çokluğu ile geçen gündem maddesi Cuma gününe kadar meclise getirilip burada oylanacak. Temin edilecek kredi 84 aylık dönemde ödeme yöntemi ile belediye kasasına girip ödenecek.