Borçlanmaya RED işçi çıkarımına DEVAM

Mevsimlik işçilerden meclis üyelerine yönelik sataşmalar sonrasında meclis gerildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda gerginlik yaşandı. Mevsimlik işçilerin borçlanma yetkisini vermeyen AK Parti ve MHP’li meclis üyelerine yönelik sataşmalarından kaynaklı gerginlikte tansiyon yükseldi. Borçlanma yetkisini alamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘işçi çıkışları devam edecek’ sözleriyle sancılı günlerin habercisi oldu.

 

Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, mevsimlik işçilerin işlerine dönmelerine evet dediklerini ancak gece yarısı mesaj ile belediyeden çıkarılan işçilerin mağdur edildiğini söyledi. Ozan Gülaçtı, seçimlerde Başkan Zeydan Karalar’ın ‘işçi çıkarmayacağım’ ifadesinin yer aldığı televizyon programını dinleterek ’70 milyon lira gelirin olan bir belediyenin 23 milyon lira çalışanların parasını ödeyebilmesi mümkündür. Bugüne kadar kaç kişiyi işten çıkardığınızı kamuoyuna açıklayın. Çalışanlara dokundunuz mu? Yoksa siyaseten mi çıkarma yaptınız?’ sorusunu sorarak konuştu.

BU KATIR BU YÜKÜ ÇEKMİYOR KARDEŞİM!

Ozan Gülaçtı’ya yanıt veren Başkan Zeydan Karalar ‘batmış bir yeri ayağa kaldırmak istiyorum. Bu bir risktir. Cesaret işidir. ASKİ dâhil toplam 879 kişi işten ayrılmıştır. Bu rakamın 125 kişisi kendisi emekli olmuş, 88 kişi istifa ederek ayrılmıştır. Bizim çıkardığımız kişi sayısı 666 kişidir. Bu şekilde olur ise işçi çıkarmalarına devam edeceğiz. Bu katır bu yükü taşımaz. Ergene kız boşamak kolay. 60 milyon lira giderimiz var. Sadece 7 milyon lira elektrik ve doğalgaz parası ödüyoruz aylık olarak. 17 milyon lira aylık borçlanma taksitlerini ödüyoruz. Keşke Ozan Gülaçtı bizden bilgi alsaydı bu rakamları burada ifade etmezdi’ yanıtını verdi.

DERSHANELER KAPANIYOR… 25 SAHTE DİPLOMALI HOCA VAR!

Başkan Zeydan Karalar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın Gençlik Merkezleri’ndeki dershanelerin kapatılıp kapatılmayacağını sorması üzerine dershaneleri bir süre askıya alacaklarını, uzaktan eğitim yapacaklarını, eğitimde olsa yapabilmek için paraya ihtiyaç olduğunu, 346 çalışanı olan Gençlik Merkezi’nde 25 sahte diplomalı hocanın öğretmenlik yaptığını söyledi. Başkan Karalar, ‘Bütün bunları gözden geçirip rehabilite edeceğiz. İlçelerdeki eğitim konusunda da aynı hassasiyetimiz var. Yokluk ile de eğitim olmuyor’ dedi.

GÜNDOĞAN İLE SEYHAN’IN SİYASİ RESTLEŞMELERİ

Mecliste AK Parti Sözcüsü olarak konuşan Vedat Gündoğan, siyasi ve ön yargılı davranmadıklarını, önlerine harcama kalemi olarak nereye harcanacağı belli olan ve projeye tahsis edilebilecek bir konu gelir ise Adana’nın yararına olan her hizmete olur diyeceklerini söyledi. Vedat Gündoğan’ın konuşmasından sonra söz alan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan ‘herkese lolo, bize de lolo’ ifadesinin üzerine sözcükler kurarak Gündoğan’ın siyaset yaptığını ve doğru yönde olmadığını kaydetti. Gündemin ilk maddesinde 56 mevsimlik işçinin işe 6 ay süre ile yeniden alması oy birliği ile kararlaştırıldı. Borçlanma maddesi ise karşılıklı ithamların altında oylanarak ret olundu. Kamuya tahsis konusu da ret oyu ile karara bağlanmış oldu. Bu arada bayram öncesi yani bugün itibariyle sadece mevsimlik işçilerin alacaklarının yatırılacağı, diğer işçilerin paralarının yatırılmayacağı Başkan Zeydan Karalar tarafından açıklandı.