Bu çatlak su kaçırır!

Dün toplanan Seyhan Belediye Meclis Toplantısı'nda belediyeye alınması düşünülen 25 sözleşmeli personel konusunda CHP'li Meclis Üyelerinden Güngör Geçer ile Mustafa Tunç arasında meclise sunulan teklifteki anlaşmazlık yüzünden birbirlerinin üzerine yürüyecek noktaya gelen tartışma yaşandı.

Dün toplanan Seyhan Belediye Meclis Toplantısı’nda belediyeye alınması düşünülen 25 sözleşmeli personel konusunda CHP’li Meclis Üyelerinden Güngör Geçer ile Mustafa Tunç arasında meclise sunulan teklifteki anlaşmazlık yüzünden birbirlerinin üzerine yürüyecek noktaya gelen tartışma yaşandı.

KİM NE DÜŞÜNÜYOR?

Norm kadro dâhilinde 25 kişilik kadro ihdasına ait gündem maddesi komisyonlara sevk edilerek karara alınıp meclise getirilmişti. Komisyon kararında25 kişilik teknik eleman alımında sınava girerek kazanan 6 kişiye kadro verilmesi, geri kalan 19 kişinin ise kadrosunun ileriki zamanlarda ihtiyaç duyulması halinde verilmesi şeklinde 16 kabul oyuna karşın 14 ret oyu çıkarak oy çokluğu ile kabul edilmişti. Komisyon kararına göre 25 kişiden 6 kişiye kadro ihdası yapılacaktı.

GÖÇER-TUNÇ KAPIŞMASI

Bu komisyon kararı meclise getirilirken CHP ikiye bölündü. İdare 25 kişiye birden kadro ihdasını teklif ederken, Cumhur İttifakı başta olmak üzere bazı meclis üyeleri de 6 kişiye verilmesi konusunda direttiler. CHP’li Meclis Üyesi Güngör Göçer, komisyondan gelen bu maddenin tekrar gerisin geri komisyona gönderilmesini teklif etti. CHP’li Mustafa Tunç ise idarenin teklifi olan 25 kişiye kadro tahsisi olarak bilinen idareden geldiği gibi maddenin oylanmasını istedi.

KOMİSYON KARARI KABUL EDİLDİ

Bu sırada mecliste sıkıntı başladı. Karşılıklı sert tartışmalar ve ifadeler söz konusu olunca toplantıya 10 dakika ara verildi. CHP’nin Grup Başkanvekili de komisyona sevk edilmesi teklifini sununca CHP resmen ikiye bölünmüş oldu. Göçer ile Tunç’un karşılıklı atışmasından sonra teklif oylandı ve 6 kişiye norm kadro verilmesi teklifi meclisten geçti. Yani komisyondan gelen teklif aynen kabul edilmiş oldu. Bu son gelişme CHP adına ‘Bu çatlak su kaçırır’ şeklinde yorumlandı.