''Bu eylemi tek başına bir örgüt yapamaz''

Usta gazeteci Uğur Dündar'ın Adana'nın Çukurova ilçesinde gerçekleştirdiği Halk Arenası gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi hıncahınç doldu, halk yerlere oturarak programı izledi.

Ümit Kocasakal: "Güya Şam'a namaz kılmaya gideceklerdi, cenaze namazlarına gidiyorlar. 
* Atilla Taş: "MİT muhalif gazetecilerin peşinde gezeceğine teröristleri izleseydi bomba patlamazdı."
* Levent Gök: "Bizi PKK kandırd, Paralelciler kandırdı diyen AKP'ye kayyum atamak gerekiyor."


"BİLAL OĞLAN NEDEN SAVAŞA GİTMİYOR?"


Türk televizyonculuk tarihinin usta ismi, cesur kalem Uğur Dündar, Halk TV'de yaptığı Halk Arenası programını Adana'nın merkez ilçesi Çukurova'da gerçekleştirdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile müzisyen ve sosyal medya fenomeni Atilla Taş'ı konuk eden Dündar'ın ilk sorusu, 17 Şubat akşamı 28 askerin ölümüyle sonuçlanan Ankara saldırısına yönelikti. CHP Ankara Milletvekili Gök, Suruç, Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve tekrar Ankara'da meydana gelen terör olaylarını hatırlattı, "Çözüm süreci başladı / Annelerin gözyaşı dindi" yazılı AKP pankartını gösterdi ve sordu: Gözyaşları dindi mi? Dinmedi. Bilal oğlan neden İtalya'da yaşıyor? Bilal neden savaşa gitmiyor da Anadolu'nun, Anadolu'nun çocukları savaşıyor ve şehit düşüyor?"


"ELİNE SENARYO TUTUŞTURULMUŞ TAŞERON"


Ankara'daki bombalı terör olayını gerçekleştiren kişinin 500 ton patlayıcı taşıyan bir araçla günlerce gezdiğinin hemen belirlenebildiğine dikkat çeken Milletvekili Gök, "Bu aracı MİT, istihbarat göremiyorsa tüm hükümetin istifa etmesi gerekir. Bunlar terör örgütüne tam anlamıyla yardım ve yataklık etmişlerdir" diye konuştu. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, terör olaylarına sadece AKP Hükümetinin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yanlışları olarak bakmanın yanlış olacağını vurgulamaya çalışırken "Büyük fotoğrafı görmek gerekiyor" dedi, geçmişe dönerek şöyle devam etti: "Amerikan Başkanı Wilson'un prensipleri ile Sevr'in öngördüğü parçalanmış bir Osmanlı içinde özerk devletler kurma hedefini hatırlayalım. Evet, bu iktidar çok büyük çoraplar ördü bu milletin başına ama AKP bağımsız iradesi olan bir parti değil, eline senaryo tutuşturulmuş bir taşerondur."


"EY CUMHURBAŞKANI, İSTİHBARATIN YOK MU?"


Gazeteci Uğur Dündar Ankara katliamından hemen sonra gelen yayın yasağına rağmen yandaş medyada birçok kişinin "Olayı PYD yaptı" diyebildiğini, ilerleyen saatlerde Başbakan'ın da "PYD yaptı" diye kesin ifadeler kullanabildiğine ve ölenlerden önce kendisini patlatan kişinin kimliğinin açıklanabilmesine dikkat çekti, Atilla Taş'a "Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sordu. Attığı tweetlerle sosyal medya fenomeni haline gelen Atilla Taş, önce "Haber yasağı geldi ama ölüm yasağı yok" dedi, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'da yaşanan terör olayının hemen ardından "Ey Fransa senin istihbaratın yok mu?" diye sorduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: "Ben de Cumhurbaşkanıma sesleniyorum: Ey Cumhurbaşkanı senin istihbaratın yok mu?"

"BU EYLEMİ TEK BAŞINA BİR ÖRGÜT YAPAMAZ"


Yoğun bir ilgiyle karşılanan ve sık sık sloganlarla kesilen Halk Arenası sırasında gazeteci Uğur Dündar'ın "Tabii ki resmi açıklamalara inanmak isteriz, devletimizi seviyoruz ama biz gazeteciyiz, zihnimize takılan soruları da sorarız" dedikten sonra konuklarına "Bu alçakça eylemi kim yapmış olabilir?" diye sordu. Ümit Kocasakal, "MİT yok PİT var; çünkü MİT demek Milli İstihbarat Teşkilatı demek, PİT ise Parti İstihbarat Teşkilatı. Böylesine önemli bir yerdeki eylemi tek başına bir örgüt yapamaz, arkasında devlet ya da devletler vardır" diye yanıtladı. Sözlerini "IŞİD'i uzakta aramayın, Ankara'nın göbeğinde, zihniyeti AKP'de" diyen Kocasakal sözlerini "Kabe'yi plastikten, Kuranı Kerim'i pastadan yapan ve Müslümanlıkla ilgisi olmayan bu iktidardan kurtulacağız" diye noktaladı.


VATANDAŞTAN ÇETİN'E TEŞEKKÜR


Program bitiminde Halk Arenasını Çukurova'da yapan Uğur Dündar ve konuklarına teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Dündar'a ve konuklara birer plaket ve çiçek verdi. Programa k 2.500'ün üzerinde izleyici katıldı. Orhan Kemal Kültür Merkezi'ndeki konuk salonu dolup taşarken halkın önemli bir kısmı da dışarı konulan dev ekrandan programı izledi. Vatandaşlar etkinlikten dolayı Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e teşekkür ettiler.