'Bu fiyat üreticiyi tefeciye yönlendirir...'

Başbakan Binali yıldırım'ın, 24 Haziran seçimleri öncesinde üreticileri rahatlatacağını belirterek açıkladığı buğday alım fiyatını Adana CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Orhan Toklu yeterli olmadığını belirtti.

 

Başbakan Binali yıldırım’ın, 24 Haziran seçimleri öncesinde üreticileri rahatlatacağını belirterek açıkladığı buğday alım fiyatını Adana CHP Milletvekili Aday Adayı Avukat Orhan Toklu yeterli olmadığını belirtti.

Toklu, yaptığı açıklamada hem kırsal bölgeyi, hem de buğdayı hasada yetiştirmek için çiftçilerin hangi zorlukları yaşadığını çok iyi bildiğini dile getirdiği açıklamasında şunları söyledi.

‘’14 Mayıs çiftçiler gününde AKP iktidarı geçen yıllarda yaptığı gibi bir kez daha çiftçilerimizi hüsrana uğrattı. Başbakan Binali Yıldırım 13.05.2018 tarihinde buğday fiyatlarını açıkladı. Bu yıl TMO’nin kilogram başına 1.5 TL’den alım yapacağı belirtildi. Bu fiyatlarla çiftçinin ayakta kalması mümkün değildir. Ben kırsal bölge çocuğuyum. Kırsal bölgenin sorunlarını, zorluklarını çok iyi biliyorum. Bu verilen fiyat, başının çaresine bak, demekten başka bir anlam taşımıyor. Çünkü mazot, gübre, tohum, ilaç dahil tüm girdiler geçen yıla göre kat kat artmış, ancak buğday fiyatlarındaki artış girdilerin artışı karşısında çok düşük kalmıştır. Sayın Başbakan yüzde oniki artış yaptık, diyor. Peki, girdilere yüzde kaç zam geldi, onu neden söylemiyor. Çiftçimizin bir yılı yine boşa geçmiş, AKP iktidarı tarafından tefecilere mahkum edilmiştir. CHP iktidarında çiftçimizi tefecilerin elinden kurtarıp, alın terinin, emeğinin karşılığını vereceğiz. Unutmayalım Ulu Önderimiz Atatürk'ün dediği gibi köylü milletin efendisidir.’’