Bu kez ASKİ borçlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin önceki aylarda borçlanmasının ardından bu kez ASKİ borçlandı ve araç alımı ile cari masraflarda kullanılmak üzere toplam 43,5 milyon lira borç kredinin alınması kararı mecliste Ak Parti'nin ret oylarına karşın CHP ve MHP'nin kabul oyları ile oy çokluğu sonucu meclisten geçti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önceki aylarda borçlanmasının ardından bu kez ASKİ borçlandı ve araç alımı ile cari masraflarda kullanılmak üzere toplam 43,5 milyon lira borç kredinin alınması kararı mecliste Ak Parti’nin ret oylarına karşın CHP ve MHP’nin kabul oyları ile oy çokluğu sonucu meclisten geçti.

600 AYRI ARSA SATILACAK

Dün toplanan belediye meclis oturumundan sonra ASKİ Genel Kurulu yapıldı. ASKİ’deki toplam 3 genel müdür yardımcısı kadrosunun 2’ye düşürülmesi konusu gündeme getirilip bu konudaki oylamanın Cuma gününe bırakılmasına karar verildi. Bu arada ASKİ’nin taşınmazlarının satılması konusu söz konusu oldu. Genel kurula getirilen teklife göre 600 ayrı yerdeki ASKİ’nin de hissedar olduğu arsaların içerisinde hak sahibi kişilere satılması için belediye meclisi yetki verdi.

YUSUF AKINCI’DAN AYKIRI TEKLİF

ASKİ’nin arsalarının satılması konusu görüşülür iken CHP’li Yusuf Akıncı, 1000 m2’nin altındaki arsaların satışına evet diyeceklerini ancak 1000 m2’nin üzerindeki arsaların ayrı ayrı satışlarının meclise getirilmesini önerdi. Başkan Hüseyin Sözlü ise bu konuda bir açıklama yaparak arsaların ayna arazide hak sahibi olan diğer hissedarlara satılacağını ve piyasa değerlerine göre hak sahiplerine daha cüzi miktarlarla satışının yapılarak hukuki anlamda sorumluluklarının da böylelikle ortadan kalkacağını ifade etti. Yusuf Akıncı’nın aykırı teklifi kabul görmez iken başkanlıktan gelen satış teklifi oylanarak kabul edildi.

KARDEŞ ŞEHİR PROJESİ VE MOTOSİKLET ALIMI

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı oturumunda toplu taşıma araçları yönetmeliğinin değişikliğinin aylar önce yapılmış halinin düzenlemeye tabi tutulması konusu mecliste taşındı. Motosiklet alımı, Macaristan’ın Budapeşte Şehri ile Özbekistan’ın Andnican Şehirleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir olması yönündeki teklifler de ilgili komisyonlara sevk edildi. Komisyonlardan gelen sonuçlar Cuma gününe kadar mecliste görüşülüp karara bağlanacak.