Burhanettin Bulut, ''Yerel seçimler farklı olur''

Çukurova Barış Gazetesıni ziyaret eden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili seçilerek TBMM’de Adana’yı temsil edecek olan Burhanettin Bulut, Adana’da en az 5 milletvekili çıkarmayı hedeflemelerine karşın 4 milletvekili çıkardıklarını ve bunun da birden fazla sebeplerinin olduğunu belirtti ve yerel seçimlerde konumun farklı olacağını söyledi.

OYLAR ADRESİNE DÖNER

Yerel seçimlerde aday faktörünün öne çıktığını ve CHP’nin Adana’da var olan dinamiklerinin her zaman seçim kazanmaya aday olduğunu belirten Adana Milletvekili Barut, CHP’nin oylarının Adana bazında bir kısmının İYİ Parti’ye, bir kısmının da HDP’ye yönelmesi gerçeği ile karşı karşıya olduklarını kabul ettiklerinin altını çizip yerel seçimlerde bu oyların adresinde olacağını kaydetti. Adana’da CHP’nin bundan sonra daha fazla çalışarak başarılı olmaktan başkaca amacının olmayacağının müjdesini de tüm Adanalılara verdi.

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Adana’nın sorunlarını bilen ve yıllarca buna kafa yoran birbirinden kıymetli 4 milletvekili sahip CHP’nin diğer siyasi partilerin milletvekilleri ile birlikte kente ait kafa yorup proje üreteceklerini söyleyen Milletvekili Barut, ‘Adana’nın tarımının, sanayisinin, ticaretinin ayağa kalkması gerekiyor. Bu kentin yerel ölçekli sorunlarının çözümlenmesi gerekiyor. Bunu başarmak içinde particilik yapmadan Adanalılık duygusu ile birlikte olmak ve hareket etmek gerekiyor. Biz CHP’li milletvekilleri olarak bunu yapmaya hazırız’ dedi.