Burs miktarını ve sayısını artırın

ATOSEV'de kasada 1,5 milyon lira para var iken parayı kasada tutmanın anlamı var mı?

Adana Ticaret Odası’nın vakfı olarak bilinen ATOSEV bilindiği üzere maddi desteğe muhtaç öğrencilere burs veriyor. İçlerinde şehit ve gazi olan asker ile polis çocukları, maddi durumu yetersiz tıp, hukuk ve mühendislik öğrencilerinin de yer aldığı öğrencilere burs veren ATOSEV’in son genel kurulu yapıldığında kasasında 1,5 milyon lira nakdi paranın yer aldığı gerçeği ortaya çıktı. Bazı meclis üyeleri, ATOSEV’in kasasında bu paranın yer almasının bir anlamı olmadığını belirterek ‘burs parasının miktarını artıralım, burs verdiğimiz öğrenci sayısını artıralım’ diyerek teklif getirdiler.

 

YENİ YÖNETİM SICAK BAKIYOR

Gazetemize konu hakkında bilgi veren ATO’nun bazı meclis üyeleri, kuruluş amacı itibariyle öğrencilere yardım yapmakla her zaman ön plana çıkan ATOSEV’in 53.yaşına girdiği ve maddi, manevi katkılar ile yoksul öğrencilerin her zaman yanında olduğunu vurguladılar. Meclis üyeleri, kasada yaklaşık 1,5 milyon lira paranın bulunduğunu ve bazı nedenler ile burs verirken biraz ketum davrandıklarını ifade edip bu konuda da açılım yapılmasını talep ettiler. Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilen Serdar Hatipoğlu’nun da bu öneriye sıcak baktığı ve bir çalışmanın yapılması konusunda direktif verdiği öğrenildi.

 

 

İMAR BARIŞINDAN YARARLANACAKLAR

Öte yandan ATOSEV’in yıllardır kaçak yapı olmasından kaynaklı kamuoyu önündeki izlenimlerini tamamen ortadan kaldırmaya yönelik son çıkan ‘imar barışı’ ile 10 bin m2 alan üzerine kurulu olan ATOSEV’in kaçak olayına son verilmesi için harekete geçildiği öğrenildi. Ekim ayına kadar imar barışından yararlanmak gerektiği için kaçak alan üzerinde inşa edilmiş olan ATOSEV’in ticari tesis alanı olarak işlem görmesi halinde 500 bin lira, sosyal tesis alanı olarak işlem görmesi halinde de 300 bin lira masrafla bu imar barışından yararlanmasının yoluna gidildiği öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurulup hangi cins alanına girdiğinin daha netleşmediği için imar barışının da bekletildiği öğrenildi.