Büyük'ten Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesine Ziyaret

Adana Valisi Mustafa Büyük, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesini Ziyaret Etti.

Vali Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş ve Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, yeklilerinden bilgi aldı. Hastanede tedavi gören hastalarla sohbet eden Vali Mustafa Büyük,  AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi) hastalarıyla satranç oynadı.


Doğu Anadolu Bölgesine

Hizmet Veren Tek Hastane

Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Vali Mustafa Büyük'e verdiği brifingde, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nin, Doğu Anadolu bölgesine hizmet veren tek Ruh Sağlığı Hastanesi olduğunu, yeni yapılacak Şehir Hastanesi ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte Adana’ya daha fazla yatak kapasitesiyle hizmet vereceklerini belirtti.

Türkiye’nin 2. Büyük Ruh Sağlığı Hastanesi

Hastane Başhekimi Dr. Sinan Özler ise yaptığı açıklamada,  hastane yerleşkesi, yatak kapasitesi ve personel sayısıyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Hastanenin 724 yatak, 40 psikiyatri doktoru ve 29 psikologla, Türkiye’nin 2. büyük Ruh Sağlığı Hastanesi olduğunu kaydeden Özler, Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nin aynı zamanda 'engelsiz mekan hastanesi' olduğunu ifade etti.