BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AFFETMEDİ

Dün gazetemizde 'Her türlü yasak delinir!' diyerek attığımız manşetten sonra yetkililer gereğini yaptı.

Gazetemizin dün yayınlanan nüshasında ‘Her türlü yasak delinir!’ başlığı ile verilen haberde kavşaklara pankart asanlara 500 lira ceza yazılacağının bilinmesine rağmen yasağın belediyeler, kurum ve kuruluşlar ve STK’lar tarafından delindiğini ortaya koyup yetkililere de çağrıda bulunmuştuk.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILDI

Bu haberimizden sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri şehrin muhtelif yerindeki afişleri keserek topladı. Konuyla ilgili olarak da ilgililer hakkında tutanak tutularak yasal işlemlere başlanıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Adana’nın kanayan yarası haline getirilmiş olan bu uygulamadan Adana’yı kurtaracaklarını belirterek ‘alınan kararlar harfiyen uygulanacaktır. Konuyla yakından ilgileniyoruz’ açıklamasında bulundular.

BELEDİYELER MUTLAKA UYACAK

Şehrin özellikle trafik yoğunluğu bulunan kavşaklarda trafiği aksatacak şekilde hazırlanarak asılan afişlerin özellikle belediyeler tarafından asılmış olması da manidardı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta yetkilileri, toplanan afişlerle ilgili yasal işlemlerinde başlatıldığına işaret edip ‘Belediyeler de olsa kurala uyacaklar. Alınan kararlardan haberleri olanların kurala uymayan davranışları da bizleri de üzdü. Gereğini yaptık. Gazetenizin duyarlılığı için de ayrıca teşekkür ediyoruz’ dediler.