Büyükşehir hizmette sınırları aştı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Ordusu'nun, Suriye'deki Cerablus Bölgesi'nde terörist unsurlara yönelik başlattığı ve etkinlik alanını genişleten Fırat Kalkanı Harekatı'na, altyapı hizmeti, malzeme ve iş makineleriyle destek verdiklerini açıkladı. Destek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'de şu ana kadar teröristlerden temizlediği yüzlerce kilometrekarelik alanda veriliyor.

GELİRİN YÜZDE 75’İ KENT MERKEZİNE HARCANIYOR

SURİYE’DE, TÜRK ORDUSU’NA HİZMET

KIRSAL KALKINMA HAMLESİ

ULAŞIM PROJELERİ VE YÜREĞİR’İN METROPOL HALİNE GETİRİLMESİ

Mithat Özsan Bulvarı ve Kozan Yolu arasında İlim Yolu Bulvarı’nı açıyoruz. Yüreğir ve Sarıçam’da yeni bulvar projelerimizi hayata geçireceğiz. Yaşam alanlarının, sağlık tesislerinin, üniversitemizin, adliye binamızın, kışlanın, Büyükyehir iştiraklerinin bulunduğu bölgeyi, birbirine ve diğer merkez ilçelere bağlayacak bulvarlar, trafiği rahatlatacaktır. Yüreğir bizimle metropol olacak. Cevat Yurdakul Bulvarı’nı, Yavuzların ortasına bir köprüyle bağlayacağız. Bu köprüyü trafik yükünü almaktan ziyade, Yüreğir’in, nehrin solundaki ihmal edilmişliğini sonlandırmak adına yapacağız. Yüklenici firmayla yaşanan sorunlara rağmen, devlet Bahçeli Köprüsü 2017’nin sonunda hizmete girecektir” diye konuştu. 

Başkan Hüseyin Sözlü, toplu taşımada kullanılmak üzere TEMSA’dan 120 yeni otobüs alınacağını ve kentte ulaşım hizmeti standardını yükselteceklerini belirtti. Bu sayının önümüzdeki süreçte 150’ye tamamlanabileceğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, yeni otobüslerin bütün hatlarda ulaşım kalitesini artıracağını söyledi.