Büyükşehir Meclisi'nde koltuk savaşı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin dün toplanan meclis oturumunda ‘meclis başkan vekilliği' koltuğuna kimin oturması gerektiği tartışması yaşandı.

Açtığı mahkemeyi kazanan MHP'li Salih Gökçe, ‘Meclisin iradesinin üzerinde bir irade olamaz. Mevzuat, yasa ve yönetmeliğe aykırı davranarak belediye başkan vekili meclise başkanlık edemez. Adana'ya ne olur zulmetmeyin' uyarısında bulundu. Gökçe'ye yanıt veren MHP'li Ramazan Akyürek ise ‘Mahkeme kararına saygılıyız. Daha 1 aylık süremiz var. Bu işin Danıştay aşaması da var' dedi ve koltuğu bırakmadı.


VİCDANLARI RAHATLATIN


Salih Gökçe'nin mahkeme kararını meclis üyelerine kapalı zarf içinde dağıtıp gündem dışı konuşmasından sonra CHP'li ve Ak Partili meclis üyeleri tüm gündem maddelerinden ‘çekimser' kalmayı tercih ettiler. Bu tutum MHP'li üyeler ile Ak Partili üyeler arasında gerginliğe sebep oldu. Bu arada Ak Partili Ozan Gülaçtı, MHP'den seçilen Salih Gökçe'ye yine MHP'nin tavır almasını anlamadığını belirtip ‘Bu ısrar neden? Koltuğu bırakın ki vicdanlarda rahat etsin, kamuoyu da rahat etsin' sözlerini sarf edince kısa süreli bir tartışma yaşandı.


AK PARTİ-MHP GERGİNLİĞİ


Ak Partili belediyelerden gelen ve gündem dışı meclis gündemine alınarak oylanan maddelerin görüşülmesi sırasında MHP'li meclis üyeleri de zorluk çıkarıp ilgili maddelerin komisyonlara gitmesine engel olmak için gündeme alınan teklifin reddini teklif ettiler. Ancak gündeme alınan maddelerin mecburen komisyonlara gitmesi gerektiğinden bu maddeler üzerinde uzlaşı sağlanarak ilgili komisyonlara sevk edildiler. Dilberler Sekisi'nin kapalı durumunun sona ererek ulaşıma açıldığı bilgisi de Ramazan Akyürek tarafından meclis üyelerine bilgi olarak sunuldu.